ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελλάδα: Αιφνιδιαστική αλλαγή αρχηγού της Αστυνομίας

Η αντικατάσταση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδεται σε επιχειρησιακούς λόγους, ωστόσο στην πραγματικότητα φαίνεται να συνδέεται με μια σειρά από αλλαγές σε πρόσωπα και υπηρεσίες

Kathimerini.gr

Σε αιφνιδιαστική αλλαγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ, ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκέψεις για την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Σκούμα είχαν υπάρξει και προ μηνών στο πλαίσιο μιας σειράς εσωτερικών αλλαγών στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιελάμβαναν αλλαγές σε πρόσωπα και επικεφαλής υπηρεσιών.

Ωστόσο, καθότι δεν είχε μείνει παρά λίγους μόνο μήνες στο τιμόνι της ΕΛ.ΑΣ., αποφασίστηκε η αποστρατεία του να καθυστερήσει για μερικούς μήνες.
Επίσης, το τελευταίο διάστημα υπήρχε ένας προβληματισμός για την επιχειρησιακή επίδοση των ΜΑΤ σε μια σειρά από διαδηλώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα και άλλες πόλεις, στη σκιά και της αντικατάστασης του επί σειρά ετών επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ωστόσο, άτομα με γνώση του ζητήματος αναφέρουν ότι η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., δεν συνδέεται με τους παραπάνω προβληματισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση