ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλάδα: Προσεχώς η απόφαση του Πρωτοδικείου για τους «8»

Οι αξιωματικοί ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι γιατί όσο είναι κρατούμενοι θεωρούνται ένοχοι

Newsroom Κ, Αθήνα

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου αναφορικά με την παράταση της προσωρινής κράτησης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης ασύλου. Παρά το γεγονός ότι ο Αρειος Πάγος απέρριψε την έκδοσή τους στην Τουρκία και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι, εν τούτοις από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών παρατάθηκε η κράτησή τους άλλους τρεις μήνες, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί οδηγήθηκαν ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο πλαίσιο της επικύρωσης της απόφασης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι, υποστηρίζοντας ότι όσο παραμένουν κρατούμενοι έχουν το στίγμα της ενοχής.

Εν τω μεταξύ, στην ένταση που έχει δημιουργηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «οκτώ» αναφέρθηκε σε συνέντευξή του (REAL FM) ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. «Εάν η Τουρκία αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα με αυτούς τους όρους, δεν εκτιμά σωστά την κατάσταση.

Είχε δηλωθεί κατ’ επανάληψη ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, είτε διοικητικές είτε ποινικές», σημείωσε ο κ. Κοντονής επισημαίνοντας ότι έχει τεθεί υπόψη του ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας, «η οποία δήλωσε ότι θα σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δίκαιη δίκη που δικαιούται κάθε πολίτης στο έδαφός της». Η διακοίνωση βρίσκεται υπό επεξεργασία, ενώ ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν έχει δυνατότητες παρέμβασης δεδομένου ότι ο Αρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοση των «8».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Εννιάχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό

«Να δούμε ποιά ποινή γάντι θα επιβάλει το δικαστήριο.....αν φτάσει και πότε η υπόθεση μέχρι το δικαστήριο. ...»
Λευκωσιατης  |  12:03

#PoliticsBlog Ποιος και πώς διοικεί στην Κύπρο;

«Πάλι "κούππα άπαννη" ο Υπουργός Εξωτερικών για την αποτυχία του να εκτιμήσει και να διαχειριστεί τις ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:25

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X