ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συγκλονίζει το δυστύχημα με τους 4 νεκρούς στην Ελλάδα

Νέα στοιχεία εμφανίζονται στο φως της δημοσιότητας από την αιματηρή τραγωδία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ταξίδι για το τριήμερο της αποκριάς μετατράπηκε σε τραγωδία για την 3μελή οικογένεια από την Πτολεμαΐδα όταν το πολυτελές όχημα του 24χρονου Γιώργου Βακάκη έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο τους στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. Το πάρκινγκ του φρικτού τροχαίου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. «Γροθιά στο στομάχι» οι φωτογραφίες όπου απεικονίζονται αντικείμενα του 3χρονου αγοριού.

Ένα 24ωρο μετά το τραγικό δυστύχημα νέα στοιχεία βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αυτοκίνητο δεν βρίσκονταν δύο ζωές, αλλά τρεις, αφού η 33χρονη Αποστολία πιθανότατα ήταν έγκυος. Αυτό αποκάλυψε με δηλώσεις του στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, ο οποίος ανέφερε πως ακουγόταν έντονα πως η 33χρονη θα έφερνε σύντομα στον κόσμο μία ακόμα ζωή.

Συγκλονίζει το μήνυμα της αδερφής της 33χρονης

«Ακόμη σας περιμένω, σκοτώθηκα μαζί σας» γράφει η αδερφή της Αποστολία που περίμενε την αδερφή της με την οικογένειά της για να περάσουν όλοι μαζί το 3μερο στην Πτολεμαΐδα. Η μοίρα όμως, είχε για αυτούς διαφορετικά σχέδια.
«Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω... ακόμη σας περιμένω. σκοτώθηκα μαζί με εσάς. αδερφούλα μου έλα και πάρε μου όλα τα ρούχα. Αλέν Ντελόν μου η Μπριζί του σε περιμένει αγγελούδι μου. Ο Θεός σας ήθελε μαζί του. Καλό παράδεισο αγάπες μου...».

Τα πρώτα λόγια του άτυχου πατέρα

Σοκαρισμένος, χαμένος στις σκέψεις του, και βαλτωμένος στις εικόνες φρίκης που αντίκρισε, ο πατέρας του 3χρονου αγοριού και σύζυγος της 33χρονης γυναίκας, που βρήκαν το θάνατο από την Porsche, που σαν κομήτης έσκασε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητό τους, προσπάθησε να περιγράψει στους αστυνομικούς τα όσα έζησε στο παρκινγκ της εθνικής οδού.

Το πιο τραγικό πρόσωπο της ιστορίας είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν στην τουαλέτα όταν άκουσε την έκρηξη και γέμισε καπνό ο χώρος όπου βρισκόταν.
«....ξαφνικά ένοιωσε σαν να σείστηκε ολόκληρο το κτίριο. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που κατάλαβα ότι κάτι πολύ κακό είχε γίνει. Οι τουαλέτες γέμισαν καπνό και αμέσως έτρεξα έξω να δω τι είχε συμβεί. Ο φόβος με έπνιξε ...», δήλωσε o πατέρας και σύζυγος.

Η ταραχή και η απελπισία τον έζωσαν, όπως ανέφερε, όταν είδε γύρω λαμαρίνες, φωτιές και το παιδί και τη γυναίκα του νεκρούς.

Δηλώσεις του πατέρα του οδηγού Porsche

Σύμφωνα με τους γονείς του άτυχου οδηγού του πολυτελούς αυτοκινήτου ο Γιώργος Βακάκης είχε επιστρέψει πριν από λίγες ημέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σπούδαζε και μαζί με τον φίλο του που βρισκόταν κι αυτός μέσα στην Πόρσε πήγαιναν στην Αράχωβα για ολιγοήμερες διακοπές. Από επιχειρηματικούς κύκλους αναφέρεται ότι ο Γιώργος Βακάκης προοριζόταν για διάδοχος του πατέρα του, Απόστολου Βακάκη στο τιμόνι των Jumbo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Porsche, που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα ανήκει στον πατέρα ενώ ο ίδιος δηλώνει πως γνώριζε ότι ο γιος του θα πάρει το αυτοκίνητό του.

Νέο βίντεο από την τραγωδία στην Αθηνών-Λαμίας

Μετά το συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει καρέ καρέ πως το πολυτελές όχημα έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας, ένα ακόμα βίντεο, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το νέο βίντεο, έχει τραβηχτεί από διερχόμενο όχημα, που περνούσε εκείνη τη στιγμή από το αντίθετο ρεύμα. Είναι η στιγμή, που ο τραγικός πατέρας, βγαίνει από τις τουαλέτες και αντικρίζει σε κατάσταση σοκ το αυτοκίνητο με την γυναίκα του και το παιδί του, τυλιγμένο στις φλόγες.

Αρχικά, φαίνονται πυκνοί καπνοί, όσο το διερχόμενο όχημα πλησιάζει, βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες, ενώ, διακρίνεται και ο σύζυγος και πατέρας Υ.Π. να κρατάει σοκαρισμένος το κεφάλι του, αδυνατώντας να καταλάβει τι έχει συμβεί. Δυστυχώς είναι αργά για να κάνει το οτιδήποτε.

To tweet του Στ. Θεοδωράκη για το δυστύχημα

Με μήνυμα του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζει το τρομερό δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας αλλά και τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο της τραγωδίας που έχουν βγει τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, δεν τον ενοχλούν οι εικόνες από το δυστύχημα, αλλά «η ανατριχίλα που προκαλούν ίσως συνετίσουν όσους πιστεύουν ότι οι δρόμοι είναι πίστες αγώνων», αναφερόμενος στον οδηγό του πολυτελούς αυτοκινήτου που έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας.

Θρηνεί η πόλη της Πτολεμαΐδας

Σοκαρισμένη η μικρή πόλη δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Ένα «γιατί» έχει στοιχειώσει τις οικογένειες οι οποίες έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο τροχαίο δυστύχημα. Η Αποστολία γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα, φοίτησε στο 3ο Λύκειο και σπούδασε στο ΕΠΑΛ της πόλης. Όλοι μιλούν για ένα εξαιρετικά αγαπημένο ζευγάρι το οποίο είχε αφήσει την πόλη μόλις πριν από 1,5 χρόνο και είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους. Τότε, η Αποστολία έκλεισε την εταιρία που αναλάμβανε στολισμούς σε γάμους και βαφτίσεις.

Επίσης, η κοινωνία του Αντιγόνου της Φλώρινας, απ’ όπου κατάγεται ο πρώην ΟΥΚας και νυν υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, Υ.Π έχει βυθιστεί στο πένθος.


Διεξαγωγή εμπεριστατωμένης έρευνας

Την ίδια ώρα, οι εμπειρογνώμονες της τροχαίας έχουν ξεκινήσει την έρευνα για τα αιτία του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας «..το σίγουρο είναι η ταχύτητα. Όμως υπάρχουν παρά πολλά που πρέπει να ερευνηθούν καθώς πρέπει να βρούμε τι ήταν αυτό που έκανε τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ήταν τα ελαστικά; Ήταν κάποια βλάβη; Ή μήπως ήταν αποκλείστικα ανθρώπινο το λάθος; ...»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση