ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οπλοστάσιο σε τέμενος της Ξάνθης

Σε κατάσταση συναγερμού οι ελληνικές αρχές

Σε καθεστώς συναγερμού έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές στο βόρειο κομμάτι της χώρας ύστερα από ανακάλυψη όπλων σε τέμενες της Ξάνθης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, δύο πιστόλια βρέθηκαν κρυμμένα στο μιναρέ του τζαμιού του χωριού Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου στη Ξάνθη, δίπλα ακριβώς από τα μεγάφωνα, ενώ στο σπίτι του ιμάμη οι αρχές βρήκαν ένα όπλο τύπου φλόμπερ.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί δύο αστυνομικοί έφτασαν στο χωριό και ενημέρωσαν τον ιμάμη ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στο τζαμί που ξεκίνησε όταν στην περιοχή έφτασε εισαγγελέας και πέντε ακόμη ένστολοι. Οι έρευνες έγιναν μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην ασφάλεια Ξάνθης ότι στο τζαμί υπάρχει οπλισμός. Τα ευρήματα επιβεβαίωσαν τον πληροφοριοδότη των άρχων, ενώ έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι σε ένα από τα πιστόλια ήταν προσαρμοσμένος και σιγαστήρας.

Ο ιμάμης μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός ότι βρέθηκαν όπλα στο τζαμί δήλωσε πως δεν γνωρίζει το παραμικρό όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς και αναμένεται μέσα στη μέρα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Την όλη υπόθεση εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οι ελληνικές διωκτικές αρχές και η ΕΥΠ. Εν τω μεταξύ, στον ελληνικό τύπο βρίσκει αντίκτυπο σχόλιο του πρώην διευθυντή της εφημερίδας Zaman της Τουρκίας, που βρίσκεται στη Σουηδία όπου βρίσκεται αυτοεξόριστος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος πριν από λίγες είχε προειδοποιήσει για νέες κινήσεις των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X