ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλ. Τσίπρας στην «Κ»: Ευθύνη του Μητσοτάκη η ύφεση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει στην «Κ» για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

Kathimerini.gr

Συνάντησα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου. Ηταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα μετά την προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, με το «πολεμικό κλίμα» της να έχει ξεπεραστεί... Ο κ. Τσίπρας δίνει την εικόνα ανθρώπου που διανύει μια περίοδο μετάβασης, ενδεχομένως και ενδοσκόπησης. Συζητήσαμε «ζωντανά» όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, χωρίς προηγούμενες συνεννοήσεις ή περιορισμούς.

Αλλού ήταν συναινετικός και αλλού σκληρός στην κριτική του προς την κυβέρνηση. Είναι εμφανές ότι τον ερεθίζει ακόμη το γεγονός πως υπέστη σφοδρή, και κατ’ αυτόν άδικη, κριτική από τον νυν πρωθυπουργό για θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς βλέπει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, πώς κρίνει τον χειρισμό της κρίσης του κορωνοϊού και τον ρόλο του κ. Τσιόδρα, καθώς και το πώς αναλύει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Είναι σαφές ότι στο πολιτικό του στόχαστρο βρίσκεται η μεσαία τάξη, την οποία θα προσπαθήσει να πείσει με άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο και το δικό του οικονομικό πρόγραμμα. Η συνέντευξη περιείχε και στοιχεία αυτοκριτικής για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ακόμη και της υπόθεσης Novartis. Ενδιαφέρον είχε η τελευταία του απάντηση, στο ερώτημα για το εάν μειώθηκε η διαπλοκή μετά τη διακυβερνησή του. «Μειώθηκε η δύναμή της, αλλά έγινε πιο άγρια», σχολίασε.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντυεξη στον Αλέξη Παπαχελά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση