ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρση δέσμευσης περιουσίας για Folli Follie

Με στόχο να διευκολυνθεί η διάσωση της εταιρείας η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας

Kathimerini.gr

Ιωάννα Μάνδρου

Σε αποδέσμευση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie προχώρησε η Δικαιοσύνη, προκειμένου να διευκολυνθεί η διάσωση της εταιρείας, καθώς με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας έγινε άρση της δέσμευσης που είχε ήδη επιβληθεί.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με το σκεπτικό ότι αν συνεχιζόταν η δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας, κινδύνευε η προσπάθεια εξυγίανσής της και υπήρχε προφανής κίνδυνος, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ακόμη και για παύση πληρωμών.

Οι δικαστές, δύο έναντι ενός, που αποφάσισαν την αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, έλαβαν υπόψη τους και το γεγονός ότι η ποινική δίκη που ήδη έχει ξεκινήσει έπειτα από πολύμηνες διακοπές και αναβολές, θα κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου, «αν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία εξυγίανσης, όπως σημειώνεται στο βούλευμα, αυτό ενδέχεται να έχει σαφώς δυσμενείς επιπτώσεις ως προς τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία της εταιρείας».

Με αυτό το σκεπτικό, τελικά αποφασίστηκε να αποδεσμευθούν συγκεκριμένα ακίνητα της εταιρείας, επίσης μετρητά που φθάνουν στα 31 εκατ. ευρώ, ενώ η ποινική δίκη που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες συνεχίζεται με διαδικαστικά θέματα. Το δικαστήριο χθες απέρριψε το αίτημα να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή (δηλαδή να ζητήσει αποζημίωση και να υποστηρίξει την κατηγορία) η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει για νομικούς λόγους και πριν από ένα και πλέον χρόνο, όταν είχε αρχίσει η δίκη, αλλά τελικά διακόπηκε έπειτα από πολλές συνεδριάσεις, λόγω του ότι είχε οδηγηθεί σε τέλμα η διαδικασία από την πολύμηνη αποχή των δικηγόρων, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να μη δικάζουν σε υποθέσεις με κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης εξαιτίας μιας ρύθμισης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πάντως κατά τη χθεσινή διαδικασία πέραν των διαδικαστικών θεμάτων ξεκίνησαν και καταθέσεις μαρτύρων για τις απώλειες που υπέστησαν από την κατάρρευση της εταιρείας. Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση