ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βίντεο-ντοκουμέντο λίγο πριν από τη σύγκρουση: «Φλασάρει το κλειδί», είπε ο σταθμάρχης

Ο διάλογος που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας

Kathimerini.gr

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, λίγα λεπτά πριν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Το βίντεο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας του τρένου του προαστιακού προς Λάρισα. Το συγκεκριμένο τρένο αναχώρησε πριν την άφιξη του μοιραίου Intercity από την Αθήνα.

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού ρωτά επανειλημμένα τον σταθμάρχη της Λάρισας γιατί του έχει δώσει εντολή για οπισθοπορεία.

Στις 22:48 της 28ης Φεβρουαρίου, ο μηχανοδηγός ρωτά: «Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία;»

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού δεν παίρνει απάντηση και ξαναρωτάει: «Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία; Για να ενημερώσω την υπηρεσία μου».

Το τρένο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μοιραίο κλειδί 118.

Το τρένο είχε κατεύθυνση προς Λάρισα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης ζήτησε από τον μηχανοδηγό να περιμένει. Το μοιραίο Intercity με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ακολουθούσε.

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού ξαναρώτησε: Ο σταθμάρχης της Λάρισας μπορεί να ενημερώσει τον παριστάμενο του 2597 για τη διαδικασία της οπισθοπορείας.

Σε αυτό το σημείο ο 59χρονος σταθμάρχης ακούγεται να απαντά: «Φλασάρησε ένα κλειδί», που σημαίνει ότι είχε εντοπίσει πρόβλημα στο μοιραίο κλειδί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση