ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Βιολάντα»: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το σημείο της διαρροής

Λόγω κλίσης του εδάφους, το προπάνιο διένυσε μία απόσταση περίπου 25 μέτρων και κατέληξε στον υπόγειο χώρο της επιχείρησης

Γιάννης Σουλιώτης

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα επιβεβαιώθηκαν, καθώς η διαρροή προπανίου ήταν αυτή που προκάλεσε την έκρηξη, η οποία ευθύνεται για τον θάνατο πέντε εργαζομένων γυναικών.

Οπως ανέφερε σε σημερινή ενημέρωση για την υπόθεση ο διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων), υποστράτηγος, Αναστάσιος Μιχαλόπουλος, η διαρροή στο έδαφος ήταν πολύμηνη και εκτεταμένη, ενώ λόγω της κλίσης του εδάφους το προπάνιο διένυσε μία απόσταση περίπου 25 μέτρων από το σημείο της διαρροής. Το υγραέριο κατέληξε στον υπόγειο χώρο του εργοστασίου, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς κάτω από τη γραμμή παραγωγής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαρροή εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 60 εκατοστών, με την «Κ» να φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το επίμαχο σημείο.

Οι αρμόδιες Αρχές εντόπισαν ότι υπήρξε διάτρηση, κοινώς τρύπα, στις σωληνώσεις οι οποίες μετέφεραν το προπάνιο από τις δύο εξωτερικές δεξαμενές στους φούρνους της επιχείρησης, περνώντας από το υπόγειο.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική, με βίντεο, επιχείρησε να εξηγήσει πώς έγινε η έκρηξη.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μιχαλόπουλο, οι δύο υπέργειες δεξαμενές προπανίου ήταν χωρητικότητας 5.000 και 9.000 λίτρων αντίστοιχα. Και οι δύο βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την περιοχή της έκρηξης, ενώ από τα ευρήματα προέκυψε ύπαρξη πάγου στις σωληνώσεις της δεξαμενής των 5.000 λίτρων, στοιχείο που υποδηλώνει πρόσφατη λειτουργία της.

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

Στο μεταξύ, ύστερα από τέσσερις ώρες παρουσίας στην αρμόδια εισαγγελέα Τρικάλων αφέθηκαν ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από τη διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη φονική έκρηξη και πυρκαγιά.

Παράλληλα, διατάχθηκαν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις, με τις καταθέσεις και τις έρευνες να συνεχίζονται. Μόλις συμπληρωθεί η δικογραφία, η εισαγγελία θα κρίνει εκ νέου τις περαιτέρω κινήσεις της για την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιάννης Σουλιώτης

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ