ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Διεύρυνση της διαφοράς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης

Καταγράφεται ικανοποίηση από τα κυβερνητικά πεπραγμένα των πρώτων δυόμισι μηνών αλλά και αρνητική αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί η Κουμουνδούρου

Newsroom Κ, Αθήνα

Διεύρυνση της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία φθάνει στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, ικανοποίηση από τα κυβερνητικά πεπραγμένα των πρώτων δυόμισι μηνών αλλά και αρνητική αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί η Κουμουνδούρου, καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,5% των ψήφων παρουσιάζοντας έτσι αμελητέα φθορά σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου. Αντιθέτως, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες (πέφτοντας από 31,5% στο 26%)

Το Κίνημα Αλλαγής επίσης σημειώνει απώλειες 2,1 μονάδων, κινούμενο στο 6% έναντι 8,1% τον Ιούλιο, το ΚΚΕ έπεται με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3% ενώ το μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εμφανίζει να αυξάνει, σχετικώς, τη δυναμική του είναι η Μέρα25 συγκεντρώνοντας το 4% των ψήφων έναντι 3,4% που είχε καταγράψει τον περασμένο Ιούλιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκοπικής έρευνας:

- Το 64% (αθροιστικά) των πολιτών πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε «σίγουρα σωστή» ή «μάλλον σωστή» κατεύθυνση. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στις τελευταίες 10 μετρήσεις της εταιρίας.

- Σχετική αισιοδοξία εκφράζουν οι ερωτηθέντες και για την πορεία των πραγμάτων κατά τους επόμενους μήνες, καθώς το 39% απαντά ότι αυτά θα πάνε «λίγο ή πολύ καλύτερα».

 

- Αξιολογώντας τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης, το 28% απαντά ότι η Νέα Δημοκρατία τα πηγαίνει καλύτερα από ό,τι περίμενε ενώ οι τιμές που συγκεντρώνουν οι αρνητικές απαντήσεις είναι κατά πολύ χαμηλότερες.

- Αντιθέτως, αρνητικές είναι κατά πλειοψηφία οι γνώμες για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 57 (αθροιστικά) εκτιμούν ότι τα έχει πάει «άσχημα όπως το περίμενα» ή χειρότερα από ό,τι ανέμεναν.


- Θετικά ή μάλλον θετικά αξιολογούν οι πολίτες (σε ποσοστό 54%) τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, έναντι 34% που τα αξιολογεί ως μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.

- Τέλος, όσον αφορά στις εξελίξεις και τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, τo 48% θεωρεί ότι «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» υπήρξε διάθεση πολιτικής στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων έναντι 31% που απαντά στην αντίθετη κατεύθυνση.

*Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικώς στις 17 – 18 Σεπτεμβρίου επί δείγματος 1.110 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X