ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Εργοτάξιο» η Μύκονος – Προετοιμασίες για το άνοιγμα της σεζόν

Οι επιχειρηματίες ετοιμάζουν τα καταστήματά τους με εντατικούς ρυθμούς

Kathimerini.gr

Της Σπυριδούλας Σπανέα

Με πληρότητα που κινείται σε μονοψήφιο αριθμό «άνοιξε» η σεζόν στο πανέμορφο νησί της Μυκόνου. Οι μετακινήσεις εκτός νομού και το άνοιγμα του τουρισμού έφεραν και στο κυκλαδονήσι τους πρώτους επισκέπτες τη σεζόν. Η πλειοψηφία, όμως, των επισκεπτών αποτελείται, προς το παρόν, από τους εποχικά εργαζόμενους, οι οποίοι, ήδη, έχουν αρχίσει να εργάζονται σε ένα νησί που αποτελεί βασικό πυλώνα του ελληνικού τουρισμού.

Τα πρωινά η Χώρα της Μυκόνου θυμίζει εργοτάξιο καθώς οι επιχειρηματίες ετοιμάζουν τα καταστήματά τους με εντατικούς ρυθμούς. Βαψίματα, σοβατίσματα, αλλαγές σε διακοσμήσεις, αλλά και ανακατασκευές δείχνουν ότι οι νησιώτες περιμένουν ένα διαφορετικό από το περσινό καλοκαίρι. Τη νύχτα, η εικόνα αλλάζει.

Στα ελάχιστα νυχτερινά καταστήματα που έχουν ανοίξει στα Ματογιάννια, επισκέπτες και κάτοικοι απόλαυσαν χθες το βράδυ, έστω και χωρίς μουσική, τα πρώτα ποτά στο νησί με το ωράριο να έχει διευρυνθεί μέχρι τις 00.30.

Δίπλα όμως από τα ανοιχτά μπαρ, κάποιοι άλλοι, ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες, «ασβεστώνουν» τα στενά στο «Ασπρονήσι» ώστε να προλάβουν το γενικότερο άνοιγμα της σεζόν.

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται έξω είναι τα παιδιά που έχουν έρθει για να δουλέψουν. Τα περισσότερα μαγαζιά και ξενοδοχεία προετοιμάζονται για τη σεζόν, και, έτσι, οι εργαζόμενοι έχουν χρόνο να διασκεδάσουν πριν αρχίσει η πολύωρη δουλειά. Το ποσοστό της πληρότητας των κλινών αυτό το πρώτο τριήμερο είναι μονοψήφιο. Από τον κόσμο που βλέπουμε να κυκλοφορεί έξω το βράδυ μόνο το 20% δεν έχει σχέση με το νησί, και οι περισσότεροι από αυτούς είναι εργαζόμενοι στον τουρισμό», λέει στο kathimerini.gr o 38χρονος Θεοδωρής, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα.

Σε μονοψήφιο αριθμό κινούνται και οι πτήσεις που έφεραν τους πρώτους τουρίστες στο νησί. Τα πρώτα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να «δέσουν» στη Μύκονο τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, κάτι που θα σηματοδοτήσει το γενικότερο άνοιγμα του τουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση