ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Euractiv: Προς lockdown α λα γαλλικά η Ελλάδα

Εάν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων συνεχίσει να υπερβαίνει τα 1.500, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα υιοθετήσει ένα lockdown παρόμοιο με αυτό της Γαλλίας

Kathimerini.gr

Εάν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα συνεχίσει να υπερβαίνει τα 1.500 έως την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα υιοθετήσει ένα lockdown παρόμοιο με αυτό που αποφασίστηκε στη Γαλλία.

Αυτό υποστηρίζει το Euractiv επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πάντως ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα καθολικό lockdown φοβούμενη τις επιπτώσεις στην οικονομία, που έχει ήδη πληγωθεί βαθιά από την πανδμία του νέου κορωνοϊού.

Τι ακριβώς προβλέπει το γαλλικό lockdown; Από την Παρασκευή οι πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για την αγορά βασικών αγαθών, την παροχή ιατρικής βοήθειας και τη σωματική άσκηση για μία ώρα κάθε μέρα. Θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο χώρο εργασίας τους εάν ο εργοδότης τους θεωρεί ότι είναι αδύνατη η τηλεργασία. Τα περισσότερα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα το προηγούμενο 24ωρο κατεγράφησαν 1.547 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ήταν η δεύτερη διαδοχική ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των κρουσμάτων έσπασε το φράγμα των 1.000. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να καταθέσει στην κυβέρνηση πακέτο προτάσεων ε νέα μέτρα.

Ήδη οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Σερρών βρίσκονται στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ενώ έντονη ανησυχία εμπνέει επίσης η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αττική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση