ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Κάθε ημέρα 100.000 νέα κρούσματα, λέει έρευνα

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να αποφύγουμε πλήρες εθνικό λόκνταουν», δήλωσε ο υφυπουργός Στέγασης της χώρας

Kathimerini.gr

Βρετανική έρευνα αποκάλυψε την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, ότι σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 100.000 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου κολλούν τον νέο κορωνοϊό κάθε μέρα, ωστόσο η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι αναπόφευκτη μια γενική καραντίνα.

Την ώρα που Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιρλανδία και Ισπανία βρίσκονται μεταξύ μερικού και ολικού λόκνταουν, η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει το δεύτερο κύμα μόνο με τοπικούς περιορισμούς. Ωστόσο η διασπορά του ιού φαίνεται να καθίσταται ανεξέλεγκτη πλέον και στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Κολλεγίου Ιμπίριαλ του Λονδίνου, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διπλασιάζεται στη Βρετανά κάθε εννέα ημέρες, με τον ρυθμό πλέον να έχει ανέλθει στα 100.000 νέα κρούσματα του ιού την ημέρα.

Οι επιστήμονες που συνέταξαν την έρευνα ζητούν να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα γενικού περιορισμού ώστε να προληφθούν τα χειρότερα.

Το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Στέγασης της Βρετανίας, Ρόμπερτ Τζένρικ, δήλωσε ότι «δεν είναι κάτι αναπόφευκτο», ερωτηθείς για την επιβολή γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και λιτουργίας χώρων εστίασης όπως την άνοιξη.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να αποφύγουμε πλήρες εθνικό λόκνταουν», είπε ο κ. Τζένρικ στο δίκτυο Sky News.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουαλία έχει ήδη μπει σε καθεστώς απαγόρευσης ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν επιβληθεί σε πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας Αγγλίας και της Σκωτίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση