ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eurogroup: Στήριξη στην Ελλάδα για κρίση COVID19 και μεταναστευτικών πιέσεων

Συζήτησε εξάλλου και την 5η έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, δίνοντας εύσημα στην ελληνική Κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ευελιξία που αποφάσισε το Eurogroup σε σχέση με την εφαρμογή των κανόνων του συμφώνου σταθερότητας (ΣΣΑ) θα ισχύσει και για την εντός καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας Ελλάδα, διευκρίνισε η Προεδρία του Eurogroup. Συγκεκριμένα και για την Ελλάδα, όπως και για όλα τα άλλα κράτη μέλη, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των προσωρινών δημοσιονομικών μέτρων που θα ληφθούν ως απάντηση στον κορωνοϊό θα εξαιρεθούν κατά την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Το Eurogroup συζήτησε εξάλλου και την 5η έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, δίνοντας εύσημα στην ελληνική Κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

"Καλωσορίζουμε την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί", σημείωσε ο Πρόεδρος Σεντένο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει για 5η συνεχή χρονιά να επιτύχει και να ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους της σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα.

"Η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό", ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ σημείωσε: "Μιλήσαμε πολύ σύντομα για την Ελλάδα, η έκθεση είναι θετική, παρόλο που υπάρχουν κάποιες αδυναμίες". Επεσήμανε ότι ήταν στην Αθήνα πριν από μία εβδομάδα και κατέγραψε ότι "η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο μεγάλες κρίσεις, την πανδημία του κορωνοϊού και το μεταναστευτικό", ξεκαθαρίζοντας ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ.

"Οπότε η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη", διευκρίνισε ο επικεφαλής του ESM.

Δήλωσε ότι "εντυπωσιάστηκα από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει το πρόγραμμα παρά τις εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός μου είπε ότι ακριβώς για αυτούς τους λόγους η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:46

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:45

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος, ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΛΛΑΔΑ