ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Φυλακές εκτός ελέγχου στην Ελλάδα

Σοκ προκάλεσε η δημοσιοποίηση από την εν ψυχρώ δολοφονία Αλβανού κρατουμένου στον Κορυδαλλό

Newsroom Κ, Αθήνα

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Εκτός ορίων βρίσκεται πλέον η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας και ειδικά στη μεγαλύτερη φυλακή, στον Κορυδαλλό.

Η δημοσιοποίηση ενός ακόμα βίντεο, με άγριες σκηνές από την εν ψυχρώ δολοφονία Αλβανού κρατουμένου μέσα στον Κορυδαλλό, έχει προκαλέσει σοκ στους πάντες, επιβεβαιώνοντας, ότι η κατάσταση από πλευράς ασφάλειας στη διαβίωση κρατουμένων και φυλάκων μέσα στα σωφρονιστικά κατάστημα έχει πλέον ξεφύγει. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αιφνιδιασμένο –και αυτό– από την πρωτοφανή βία και την έξαρση της εγκληματικότητας μέσα στις φυλακές, επιχειρεί επί των ημερών του Μιχάλη Καλογήρου να μαζέψει τα αμάζευτα.

Οι κραυγές των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι από καιρό έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούσαν τη λήψη μέτρων, δυστυχώς, δεν εισακούστηκαν εγκαίρως. Η ομοσπονδία τους πριν από δύο ημέρες ανακοίνωσε δύο ακόμα περιστατικά σκληρών επιθέσεων κρατουμένων σε σωφρονιστικούς, τόσο στις φυλακές της Λάρισας όσο και των Τρικάλων, ενώ στον Κορυδαλλό η δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δράση της λεγόμενης μαφίας του Κορυδαλλού, φέρνει καθημερινά στην επιφάνεια πρωτοφανείς καταστάσεις. Το εύρος της εγκληματικής δράσης της «μαφίας του Κορυδαλλού» είναι τέτοιο, που δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα πλέον έχει ανατεθεί και διενεργείται από τον ειδικό εφέτη-ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας κ. Νικόπουλο, ενώ συνεπικουρείται από την έμπειρη εισαγγελέα Ελένη Ράικου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, από την πλευρά του, με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στις έρευνες των δικαστικών αρχών για τη δράση της «μαφίας του Κορυδαλλού», στηρίζοντας τις προσπάθειες της Δικαιοσύνης, αλλά δεν αναφέρθηκε σε επιμέρους μέτρα που θα μπορούσαν άμεσα να συμβάλλουν στη βελτίωση του κλίματος μέσα στις φυλακές. Οι όποιες προσλήψεις έχουν προγραμματιστεί επί υπουργίας του και η εξαγγελία κάποιων βελτιωτικών μέτρων δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί και η κατάσταση από μέρα σε μέρα χειροτερεύει, με την πλειονότητα των κρατουμένων να ζουν σε συνθήκες φόβου και ανασφάλειας.

Ζητούν μέτρα

Οσοι γνωρίζουν καλά τα του σωφρονιστικού συστήματος ζητούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση και επιρρίπτουν ευθύνες σε όσους για μεγάλο διάστημα διαχειρίστηκαν τα θέματα των φυλακών, χωρίς να δώσουν βάρος σε ζητήματα ασφάλειας, στρέφοντας το ενδιαφέρον των αρμοδίων υπηρεσιών σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, που όμως δεν ήταν ικανά να προσφέρουν το βασικότερο: ασφάλεια σε κρατουμένους και φύλακες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X