ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:14
 

Καμμένος: Σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας

Η Ελλάδα βγαίνει σύντομα από την οικονομική κρίση και μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα “επεκταθούν” τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από τα Ψαρά όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η Ελλάδα βγαίνει σύντομα από την οικονομική κρίση και μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου, και ενδεχομένως αργότερα σε παραγωγό πετρελαίου. Ως ιδιαίτερα σημαντική σε αυτή την εξέλιξη χαρακτήρισε τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολιτικού Ναυτικού.

«Αυτό συμβαίνει χάρη στο γεγονός ότι κράτησαν γερά οι Ένοπλες μας Δυνάμεις και το Πολεμικό μας Ναυτικό, ότι παρότι τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων υπέστησαν τεράστιες μειώσεις στα εισοδήματά τους ούτε μια φορά δεν σκέφτηκαν να υποστείλουν το ηθικό τους, τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητά τους και γι’ αυτό τους τιμούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις τιμές που θα πρέπει να αποδοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Καμμένος έκανε ειδική μνεία σε όσους πολέμησαν στην Κύπρο. Όπως σημείωσε, «θέλω να σας πω ότι κάνουμε τα πάντα με τις Ένοπλες Δυνάμεις για να αποδώσουμε τιμές και σε εκείνους που πολέμησαν στην Κύπρο, αλλά ουδέποτε βραβεύτηκαν, και εκείνους που κάποιοι την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο την ονόμασαν “exercise under permission”, δηλαδή “άσκηση κατόπιν αδείας”, σε κάποιους άλλους που έδωσαν τη δική τους μάχη στις θάλασσες, στον αέρα τον ελληνικό, στη στεριά την ελληνική».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην άμυνα της χώρας, καθώς και της συνεισφοράς του στην ελληνική ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X