ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στην Εισαγγελία το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας

Kathimerini.gr

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτι, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στον Κολωνό

Μεγάλο χρηματικό ποσό εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, οι αστυνομικοί, κατά τη χθεσινή τους έφοδο στη δομή της ΜΚΟ στον Κολωνό, εντόπισαν τo χρηματικό ποσό και πλέον γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για χρήματα που διατηρούνταν σε θυρίδα την οποία φέρεται να επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πρεσβυτέρα.

Την ίδια ώρα, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφεραν πως η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστεί και πως είναι πιθανό να τεθούν στο «στόχαστρο» και άλλες δομές της Οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες που έχουν εντοπιστεί.

Η δέσμευση έγινε προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες ενέργειες απόσυρσης χρηματικών ποσών, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού» που έχουν εντοπιστεί, καθώς κρίθηκε ότι τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της, όπου διαβιούν δεκάδες απροστάτευτα παιδιά.

Στους λογαριασμούς της «Κιβωτού», σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κατατεθειμένα 12 εκατ. ευρώ. Στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του υπάρχουν κατατεθειμένα περίπου 250.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση