ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:38
 

«Κρανίου τόπος» η Θεολογική του ΑΠΘ

Tο κόστος των ζημιών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τις 100.000 ευρώ

Newsroom Κ, Αθήνα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

«Το Αριστοτέλειο θρηνεί την καταστροφή και τη λεηλασία της Θεολογικής Σχολής!» Με τον δραματικό αυτό τόνο, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας –το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης– ξεκινά την περιγραφή της λεηλασίας το βράδυ της Πέμπτης από αγνώστους, με τους καθηγητές του να απευθύνουν σκληρό «κατηγορώ» στην ελληνική πολιτεία για την αδράνεια των αρμόδιων οργάνων. Aτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν τη σχολή σαν ορμητήριο για τις επιθέσεις που εξαπέλυαν κατά της Αστυνομίας, προβάλλοντας ως πρόσχημα τη διαμαρτυρία κατά του... κράτους καταστολής την ημέρα της συμπλήρωσης των 10 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται, για τον λόγο αυτό η σχολή τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσει, ωστόσο το κόστος των ζημιών εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τις 100.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει το Ιδρυμα, «μετά 24 ώρες κατάληψης της Σχολής και περίπου οκτώ ώρες καταστροφών, το ΑΠΘ βγαίνει ακόμη μία φορά χτυπημένο από βαρβάρους. Aτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα κατέστρεψαν μάρμαρα και πεζοδρόμια, έβαλαν φωτιές σε υπαίθριους χώρους, βανδάλισαν τη Θεολογική Σχολή. Αίθουσες συνεδριάσεων, γραφεία καθηγητών, η γραμματεία της Σχολής και άλλοι χώροι λεηλατήθηκαν, πολλοί υπολογιστές κλάπηκαν και επιστημονική δουλειά χρόνων χάθηκε». Οι κουκουλοφόροι βεβήλωσαν εικόνες και τοιχογραφίες, και κατέστρεψαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Η αίθουσα συνεδριάσεων έχει καταστραφεί.

«Δεν με πειράζει ότι έκλεψαν, με πειράζει το μίσος που αποτύπωσαν. Να δούμε την επόμενη μέρα, δεν είναι για τα μαθήματα μόνο, αλλά να μην ξαναγίνει και του χρόνου, φοβούμαι ότι θα γίνεται ορμητήριο κάθε χρόνο», δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας, κ. Παναγιώτης Σκαλτσής. Σύμφωνα με καθηγητές, κάποια από τα άτομα που μετείχαν στην κατάληψη ίσως γνώριζαν πού φυλάσσονταν τα κλειδιά για τις πόρτες ασφαλείας των γραφείων και έτσι απέκτησαν πρόσβαση σε χώρους.

Ανάληψη πρωτοβουλιών

«Ζητάμε την προστασία της ελληνικής πολιτείας», ανέφερε ο αναπληρωτής πρύτανης κ. Θεόδωρος Λαόπουλος, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα ασύλου όταν γίνονται καταστροφές». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Αστυνομία και η Εισαγγελία είχαν ενημερωθεί για την κατάληψη στη Θεολογική Σχολή από το πρωί της Πέμπτης. Η ανακοίνωση του ΑΠΘ καταλήγει: «Καλούμε, για άλλη μία φορά, όλους τους θεσμικούς φορείς της ελληνικής πολιτείας να συναινέσουν στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την προστασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, για την προστασία του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X