ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυρ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ορατό από τον Μάρτιο το «τείχος» εμβολίου

Αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα είναι ορατά τον Μάρτιο εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας

Kathimerini.gr

Για «τείχος εμβολίου», το οποίο θα φανεί τον Μάρτιο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Εκτίμησε μάλιστα ότι από τον Απρίλιο η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία θα βελτιωθεί σημαντικά, καθώς θα βοηθήσει και ο καλός καιρός. Στόχος, όπως είπε, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται η Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων κατά της Covid, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα ως μεσαία χώρα ωφελήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολίων, ενώ η Ευρώπη έχει πάρει ένα μάθημα από τα λάθη που έγιναν.

Σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, τόνισε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι χειρότερο από ό,τι αναμενόταν εξαιτίας του lockdown.

Το κλείσιμο της οικονομίας έχει βαρύ τίμημα, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι ο Φεβρουάριος θα είναι δύσκολος όμως ο Μάρτιος θα είναι καλύτερος.

Η Αθήνα σκοπεύει ακόμα να προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 3,3 δισ. ευρώ, καθώς είναι σημαντικό για τις αγορές να υπάρχει μία σταθερότητα. Πολλοί επενδυτές κοιτάζουν την Ελλάδα τώρα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την πρόοδο που έκανε η Αθήνα σε τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός εν μέσω της πανδημίας.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως εξαιρετικά νέα για όλη την Ευρώπη το σχηματισμό κυβέρνησης υπό το Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία.

Επιπλέον, μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παραδέχθηκε ότι το 2020 ήταν μία χρονιά με πολλές εντάσεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2021 θα είναι καλύτερο.

Η Αθήνα έχει καταστήσει σαφές πως ό,τι συμβαίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορά και την Ε.Ε., τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα ενισχύσει τις συμμαχίες της με τις χώρες που σέβονται τη διεθνή νομοθεσία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση