ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα αιχμή Μητσοτάκη για Σαμαρά

Kathimerini.gr

Σταύρος Παπαντωνίου

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν είχε στο μενού μόνο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και μία ενδιαφέρουσα αναφορά του πρωθυπουργού με παραλήπτη (και) τον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο είπε πως σε έναν βαθμό οι αντιδράσεις της Λιβύης οφείλονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα ασκεί στο πεδίο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και «είναι σημαντικό να πούμε ότι για μία φορά ακόμα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι το κείμενο αυτό μεταξύ Τουρκίας και κάποιων αρχών της Λιβύης είναι παράνομο. Αυτό λέγεται πια, ακόμα μία φορά, με τη σφραγίδα της Ευρώπης και με τις ελληνικές απαντήσεις να δίνονται υπεύθυνα επί του πεδίου» καταλήγοντας στο… μήνυμα: «ας μην θορυβούνται, συνεπώς, ορισμένοι καθ’ έξιν ανησυχούντες εντός των συνόρων και κυρίως ας μην ετεροπροσδιορίζουμε τις δικές μας θέσεις με βάση τα επιχειρήματα που διακινούν οι γείτονές μας».

Είναι προφανές πως το μήνυμα πήγαινε και προς τον πρώην πρωθυπουργό, με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη να δείχνει πως η πρόθεση με τον κ. Σαμαρά είναι να το πάει «μέχρι τέλους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση