ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη Χαλκιδική, καταγραφή ζημιών στην Αττική

Ο Δήμος ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

ΚΥΠΕ

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα, σε δασική έκταση στη Βουρβουρού, στον δήμο Σιθωνίας. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, η πυρκαγιά στη Φούρκα, στη χερσόνησο Κασσάνδρας, μια από τις πέντε που ξέσπασαν χθες, πιθανόν λόγω κεραυνών, είναι σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο.

Για άψογο συντονισμό όλων των δυνάμεων χάρη στον οποίο αποτράπηκαν τα χειρότερα μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν από την πτώση κεραυνών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κασσάνδρας.

Ο Δήμος ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Δήμο Κασσάνδρας και τονίζει: "με την βοήθεια όλων σας καταφέραμε να αποτρέψουμε τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ".

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι "έπειτα από ολονύχτια μάχη με τις εστίες φωτιάς και μετά την πρωινή επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η πυρκαγιά στη Φούρκα που ξέσπασε από την πτώση κεραυνών, τέθηκε υπό έλεγχο" ενώ "με πολύ κόπο και έναν άψογο συντονισμό επιτεύχθηκε ο άμεσος περιορισμός της πυρκαγιάς πριν πλησιάσει στην κατοικημένη περιοχή".

"Η αποτελεσματικότητα των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, που ανέλαβαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στα μέτωπα της φωτιάς, της αστυνομίας που βοήθησε στην πρόσβαση των οχημάτων, των αγροτών που ήταν σε ετοιμότητα με τα μηχανήματα τους και τις υδροφόρες γεμάτες με νερό, των δεκάδων εθελοντών, των μελών των εθελοντικών ομάδων, των πολιτών των μηχανημάτων της Περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου φάνηκε στην πράξη.

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής, η αυτοψία στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Διαπιστώθηκε ότι οι πληγείσες επιχειρήσεις είναι περίπου 77, εκ των οποίων οι 22 φαίνεται να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ 29 δεν μπορούν να λειτουργήσουν, καθώς έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Από τη μέχρι τώρα χαρτογράφηση, οι 73 επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές εντοπίζονται σε πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Κρυονέρι, Ωρωπός, Αχαρνές, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες κ.α.), οι 3 στον Βόρειο Τομέα (περιοχή Αδάμες δήμου Κηφισιάς), ενώ καταγράφηκε και μια επιχείρηση στην περιοχή των `Ανω Λιοσίων.

Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν είναι κυρίως επισιτιστικές και μαζικής εστίασης, εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κρεοπωλεία, ψητοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κλπ), κατασκευαστικές επιχειρήσεις, εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, μεταφορικές και χώροι αθλητικών εκδηλώσεων.

Οι υπηρεσίες Ανάπτυξης που υπάγονται στην γενική διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, που διενήργησαν τις αυτοψίες, αφού συμπεριλάβουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τους πληγέντες, αποστέλλουν τους φακέλους στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι και αρμόδιο για να καταβάλει τις σχετικές αποζημιώσεις.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, καλεί τους πληγέντες να προβούν άμεσα στην κατάθεση των αναγκαίων δικαιολογητικών προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος και να υποβληθεί από τις διευθύνσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών θα συνεχιστούν και σε περιπτώσεις που υπάρξουν επιπλέον αιτήματα από επιχειρήσεις που δεν το έχουν πράξει ήδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση