ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέες απειλές από Άγκυρα: «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα, όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο»

Τη ρητορική της έντασης συντηρεί η Άγκυρα, με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι να εκτοξεύει απειλές

Kathimerini.gr

Του Μανώλη Κωστίδη

Τη ρητορική της έντασης συντηρεί η Άγκυρα, με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι να εκτοξεύει απειλές, λέγοντας πως «όταν η Τουρκία δείξει την αποφασιστική αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα».

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως «όταν λέμε “μαζέψτε τα μυαλά σας” και “μην ξεχάσετε τη Σμύρνη” σε μια Ελλάδα που ενεργεί απερίσκεπτα, γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση; Ο αξιότιμος πρόεδρός μας προειδοποίησε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά. Είπε “σταματήστε να στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, γιατί μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”».

«Κι εσείς είστε μάρτυρες πως κάνει κάτι όταν πρέπει κι όλος ο κόσμος το ξέρει. Αυτό είναι μια δήλωση πως αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει, θα κάνουμε αυτό που πρέπει» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

«Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει “μην έρχεσαι το βράδυ, έλα τη μέρα”. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αποφασιστική αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Αυτό θα το θυμάται και από πριν 100 χρόνια» είπε επιπλέον.

Πρόσθεσε επίσης, συνεχίζοντας τις απειλές, ότι «αν η Τουρκία κάνει ό,τι χρειάζεται βάσει διεθνών συμφωνιών, θα “χιονίσει” στα ελληνικά νησιά που η Ελλάδα βασίζεται τόσο πολύ… Όσοι τους παρασύρουν σε αυτές τις περιπέτειες, όσοι φαίνονται φιλικοί, φυσικά, εξαφανίζονται. Γι’ αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, λέμε μην ξεχνάτε την Κύπρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση