ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παιχνίδι της μοίρας για 20χρονο - Από λάθος επιβιβάστηκε στο μοιραίο τρένο

«Άκουγα μόνο φωνές για βοήθεια και τον καπνό. Νόμιζα ότι μόνο το δικό μας βαγόνι είχε βγει από τις ράγες», είπε ο Μιχάλης Κλάψης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τις στιγμές που έζησε στο μοιραίο τρένο και την προσπάθεια που έκανε μαζί με συνομηλίκους του για να απεγκλωβίσουν τους συνεπιβάτες του από το φλεγόμενο βαγόνι, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τον Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη ο 20χρονος Μιχάλης Κλάψης.

«Όταν ακούς τον κόσμο γύρω σου να φωνάζει βοήθεια, δεν μπορείς να κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια και να φύγεις από το βαγόνι. Όταν έγινε η σύγκρουση, η μητέρα τάιζε το μωράκι και έφυγε από τα χέρια της. Όταν σηκώθηκα και είδα ότι είμαι εντάξει, την άκουγα να φωνάζει "έχασα το μωρό, βοηθήστε με να το βρω". Ψάξαμε και βρήκαμε το μωρό κάτω από τα καθίσματα. Το πήρε η μητέρα στην αγκαλιά της και τη βοηθήσαμε να βγει έξω από το τρένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλα τα παιδιά που ήταν μέσα στο τρένο, συνομίληκοί μου ή λίγο μεγαλύτεροι, βοηθήσαν τον υπόλοιπο κόσμο. Δίπλα μου καθόταν μία κοπέλα, η Ευγενία που καταφέραμε και την βγάλαμε», πρόσθεσε.

Ο Μιχάλης Κλάψης μίλησε επίσης για την 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα από τα Γιαννιτσά που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Μπροστά μου καθόταν ένα ζευγάρι που άκουγα το αγόρι της να φωνάζει "Ιφιγένεια, Ιφιγένεια με ακούς;" Το σώμα της κοπέλας ήταν το μισό μέσα από το παράθυρο και το άλλο μισό απ' έξω και την είχαν πλακώσει λαμαρίνες. Ξεστράβωσα τις λαμαρίνες, την έπιασα από τη μέση και μαζί με το αγόρι της την βγάλαμε έξω. Την έπιασα και είχε σφυγμό», είπε ο 20χρονος.

«Όταν βγήκα από το τρένο, δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί. Άκουγα μόνο φωνές για βοήθεια και τον καπνό. Νόμιζα ότι μόνο το δικό μας βαγόνι είχε βγει από τις ράγες».

Ο Μιχάλης Κλάψης αναφέρθηκε και στο λάθος που έγινε με το εισιτήριό του, με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί στο μοιραίο τρένο. Όπως είπε, είχε ζητήσει να του κόψουν εισιτήριο για το τρένο της Τρίτης στις 17:20 και από λάθος του έκοψαν για Τετάρτη. Ο Μιχάλης χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει, επιβιβάστηκε στο προηγούμενο δρομολόγιο έως ότου μία κοπέλα πήγε να κάτσει σε θέση, την οποία είχε κάτσει ο ίδιος, με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί και να κλείσει θέση με το επόμενο δρομολόγιο, στο 3ο βαγόνι της φονικής αμαξοστοιχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση