ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάτρα: Ξανανοίγουν και επίσημα οι φάκελοι για Μαλένα και Ίριδα

Ορίστηκε η ιατροδικαστική επιτροπή

Kathimerini.gr

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας, καθώς ανατέθηκε στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη (προϊστάμενος) και Νίκο Καλογριά, να πραγματοποιήσουν νέες εξετάσεις σε δείγματα από τα δύο κορίτσια.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, είχε συσταθεί επιτροπή η οποία ατύπως είχε αναλάβει να αναψηλαφήσει τον ιατρικό φάκελο της Μαλένας, που είχε καταλήξει το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών, με το τότε ιατριδικαστικό πόρισμα να μιλά για ηπατική ανεπάρκεια.

Στην άτυπη αυτή επιτροπή, εκτός των κ. Καρακούκη και Καλογριά, συμμετείχε και η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που είχε χειριστεί την υπόθεση το 2019.

Ωστόσο, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, που οδήγησαν και στην προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Εισαγγελία της Αθήνας παρήγγειλε νέα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στη Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από εκεί υπήρξε νέα παραγγελία προς την Ιατροδικαστική Yπηρεσία για ορισμό δύο πραγματογνωμόνων, προκειμένου να διερευνηθούν από μηδενική βάση τα αίτια θανάτου της Μαλένας, αλλά και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, που πέθανε το 2021 στην Πάτρα.

Ο ορισμός των κ. Καρακούκη και Καλογριά προσδίδει πλέον νομικό έρεισμα στη σύσταση της επιτροπής. Οι δύο ιατροδικαστές πρόκειται να εξετάσουν εκ νέου τους φακέλους των δύο παιδιών και να διενεργήσουν νέες ιστολογικές και (ει δυνατόν τοξικολογικές εξετάσεις) στα δείγματα από τα δύο κορίτσια που έχουν διατηρηθεί σε Αθήνα και Πάτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση