ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακές εικόνες από τις ασκήσεις «Αναπνευστήρ», «Λαίλαψ» και «La Sirene»

Με επιτυχία διεξήχθη η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού

Kathimerini.gr

Με επιτυχία διεξήχθη από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 07 Απριλίου 2022, η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό των εθνικών ασκήσεων «Αναπνευστήρ» και «Λαίλαψ» αλλά και της πολυεθνικής Αεροναυτικής Άσκησης «La Sirene».

polemiko-naytiko-entyposiakes-eikones-apo-tis-askiseis-anapneystir-lailaps-kai-la-sirene0

Η επιχειρησιακή εκπαίδευση έγινε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ιονίου, των Κυθήρων, του Νοτιοδυτικού Αιγαίου, του Βορείου Κρητικού αλλά και του Μυρτώου πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Επιπλέον οι εν λόγω ασκήσεις συνδυάστηκαν με αντικείμενα της Άσκησης «Hνίοχος 2022».

polemiko-naytiko-entyposiakes-eikones-apo-tis-askiseis-anapneystir-lailaps-kai-la-sirene1

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τις ανωτέρω Ασκήσεις εκτελέστηκαν γυμνάσια Πυρών, Αεράμυνας, Ανθυποβρυχιακού Πολέμου, πολέμου μεταξύ Υποβρυχίων, Διοικητικής Μέριμνας, Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικού Πολέμου, καθώς και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών.

polemiko-naytiko-entyposiakes-eikones-apo-tis-askiseis-anapneystir-lailaps-kai-la-sirene2

Όπως αναφέρει το ΓΕΝ, οι Ασκήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση