ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Γαλλία 400 αιτούντες άσυλο και 350 ασυνόδευτοι ανήλικοι

Οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και τα πρώτα πενήντα παιδιά σχεδιάζεται να μετεγκατασταθούν στη Γαλλία μέσα στον Ιούλιο

Newsroom Κ, Αθήνα

Nα υποδεχθεί 400 αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα και 350 ασυνόδευτους ανήλικους συμφώνησε και επισήμως χθες η Γαλλία όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave.

Οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και τα πρώτα πενήντα παιδιά σχεδιάζεται να μετεγκατασταθούν στη Γαλλία μέσα στον Ιούλιο.  Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Maisonnave υπογράμμισαν, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία που έχει η από κοινού διοργάνωση με την Γαλλία πτήσεων για επιστροφές εκείνων που δεν δικαιούνται άσυλο προς τα κράτη προέλευσης τους. Το μέτρο αφορά  μετανάστες που προέρχονται κυρίως από αφρικανικές χώρες.  

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται κατεκτίμηση 5.300 ασυνόδευτα παιδιά εκ των οποίων μονο τα 1.300 φιλοξενούνται σε κατάλληλες για την ηλικία και τις ανάγκες τους δομές. 

Η μετεγκατάσταση 350 ασυνόδευτων ανήλικων συμφωνήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος της Κομισιόν για μεταφορά 1600 ασυνόδευτων ανήλικων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη μέλη.  Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος η Πορτογαλία έχει δηλώσει ότι θα δεχθεί 500 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X