ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 11:30 οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό στην Ελλάδα

Οι πρώτες πληροφορίες

Kathimerini.gr

Επισπεύδεται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς ο ανασχηματισμός θα γίνει σήμερα, όπως γνωστοποιήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναβάλλεται το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί.

Η αρχική ανακοίνωση της κυβέρνησης ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός θα ανακοινωνόταν στις 12:00, ωστόσο με νεότερη ατυπη ενημέρωση οι ανακοινώσεις πήγαν μισή ώρα μπροστά, στις 11:30.

Οι πρώτες πληροφορίες

Με την αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να έχει ξεκινήσει, η «Κ» καταγράφει μερικά ονόματα βουλευτών που ακούγεται έντονα πως θα είναι στη νέα κυβέρνηση.

Αυτά είναι: Κώστας Τσιάρας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Αννα Ευθυμίου, Κώστας Γκιουλέκας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θάνος Πλεύρης, Μακάριος Λαζαρίδης, Χρήστος Κέλλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Καραγκούνης.

Oπως φαίνεται από τα παραπάνω ονόματα που ακούγονται είτε για θέσεις υπουργών είτε υφυπουργών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κοιτάξει πολύ έντονα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και να αξιοποιήσει στελέχη που προέρχονται από την γαλάζια βάση, ενισχύοντας το νεοδημοκρατικό αποτύπωμα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Θοδωρής Λιβάνιος φέρεται να προορίζεται για τη θέση της Νίκης Κεραμέως στο ΥΠΕΣ.

Επιπλέον, οι κ. Καιρίδης, Σκρέκας και Αυγενάκης ενδέχεται να μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μετακινείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση