ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα

Αντιδράσεις από την Τουρκία λόγω μη ενημέρωσης για οθωμανικούς τάφους στην Ελλάδα

ΚΥΠΕ

Εξηγήσεις ζήτησε η Άγκυρα από την Αθήνα, επειδή δεν έδωσε πληροφορίες για 201 οθωμανικούς τάφους που βρέθηκαν στο χωριό Σήμαντρα στη Χαλκιδική, στην Ελλάδα. Ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, «έπειτα από δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι βρέθηκε μουσουλμανικό νεκροταφείο της Οθωμανικής περιόδου κατά την κατασκευή γυμνασίου, στην αυλή, στο χωριό Gargara (Σήμαντρα) στον νομό Χαλκιδικής στην Ελλάδα, το Γενικό Προξενείο μας στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε το προαναφερθέν χωριό και ζητήθηκαν αμέσως πληροφορίες από τις τοπικές ελληνικές αρχές».

«Πληροφορηθήκαμε ότι, στο εν λόγω εργοτάξιο, υπάρχουν 201 τάφοι, που ανήκουν στους προγόνους μας»

“Ως αποτέλεσμα αυτών των πρωτοβουλιών, πληροφορηθήκαμε ότι, στο εν λόγω εργοτάξιο, υπάρχουν 201 τάφοι, που ανήκουν στους προγόνους μας, όμως, χωρίς να ενημερωθεί η χώρα μας, τα αντικείμενα τοποθετήθηκαν από τις τοπικές αρχές στην αποθήκη του Τμήματος Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι “αφού δόθηκαν αυτές οι πληροφορίες, ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο Υπουργείο μας και ο Πρέσβης μας στην Αθήνα ανέλαβε πρωτοβουλία προς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, ζητήθηκαν εξηγήσεις για το πώς η χώρα μας δεν είχε ενημερωθεί στο παρελθόν για τους τάφους και ζητήθηκε να σταματήσουν αμέσως οι κατασκευαστικές εργασίες, τα οστά, να ταφούν στην περιοχή όπου βρέθηκαν, σύμφωνα με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και με τελετή, και να εμφανίζεται ο τόπος ταφής ως μουσουλμανικό νεκροταφείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση