ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμφωνία Πρεσπών: «Τρέχει» η ελληνική κυβέρνηση για τα εμπορικά σήματα

Η ταχύτητα με την οποία κινείται το ΥΠΕΞ για το ζήτημα των εμπορικών σημάτων υποδηλώνει και την ανησυχία που υπάρχει

Newsroom Κ, Αθήνα

Την ενεργοποίηση της διεθνούς ομάδας ειδικών για το ζήτημα των εμπορικών σημάτων, ονομασιών και επωνυμιών, όπως αυτή προβλέπεται από τη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, ζήτησε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Η ενεργοποίηση της ομάδας θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, μάλιστα η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε πως δεν θα ξεπεραστεί σε καμία περίπτωση το μέσον Μαΐου. Η ταχύτητα με την οποία κινείται το υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα των εμπορικών σημάτων υποδηλώνει και την ανησυχία που υπάρχει στην κυβέρνηση για τις επιπτώσεις τις οποίες μπορεί να επιφέρει ενόψει των επικείμενων εκλογών. Δεν είναι τυχαίο ότι ζητείται η ενεργοποίηση της διεθνούς ομάδας ειδικών το ταχύτερο δυνατόν, σε κάθε περίπτωση πριν από τις διπλές εκλογές για Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ευρωβουλή, τον επόμενο μήνα.

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με θέμα τη σύσταση αυτής της διεθνούς ομάδας, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, τον ΕΦΕΤ και τον Οργανισμό ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Από το υπουργείο Εξωτερικών τονίζεται, επιπλέον, ότι «οι επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ενθαρρύνονται να θεσμοθετήσουν και να ξεκινήσουν έναν ειλικρινή και δομημένο διάλογο σε πνεύμα συναντίληψης, στο πλαίσιο, πάντα, του ευρωπαϊκού κεκτημένου». Η ενθάρρυνση διαλόγου ανάμεσα στους επιχειρηματίες των δύο χωρών ήταν ευθύς εξαρχής ενταγμένη και στη συμφωνία των Πρεσπών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής ομάδα ειδικών δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις που θα είναι δεσμευτικές για καμία από τις δύο πλευρές, καθώς δεν αφορά τη ρύθμιση κάποιας διακρατικής συμφωνίας, αλλά τη δράση ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το υπουργείο Εξωτερικών τονίζουν ότι σύντομα, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνει πλήρης ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις εμπορικές ονομασίες (commercial names), τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες (trademarks και brandnames). Ενδιαμέσως, κυρίως μέσω του υπουργείου Οικονομίας, συνεχίζεται η ενημέρωση των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας για τη δυνατότητά τους να κατοχυρώσουν τις ονομασίες και επωνυμίες που τους αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X