ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο η Ολγα Γεροβασίλη

Αποδέχθηκε πρόταση του Στ. Κασσελάκη, που επιχειρεί να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι – Απομακρύνεται η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας

Kathimerini.gr

Αντώνης Αντζολέτος

Μετά το φιλί ήρθε και το δείπνο μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Ολγας Γεροβασίλη, που καταδεικνύει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει μια ολική στροφή.

Οι πληροφορίες της «Κ», μάλιστα, αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης την Τετάρτη το βράδυ στο Παγκράτι ζήτησε από τη «συνεδριακή του αντίπαλο» να μετέχει στο νέο Εκτελεστικό Γραφείο που θα συγκροτηθεί, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντάει θετικά.

Με τη λήξη του συνεδρίου στην Κουμουνδούρου έφτασαν πολλά ανησυχητικά μηνύματα. Ολοι συμφώνησαν πως το κλίμα διχόνοιας και η δημιουργία δύο στρατοπέδων θα κάνει πολύ δύσκολη την πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές.

Οι αλλαγές στα πρόσωπα που ήθελε να «τρέξει» ο Στέφανος Κασσελάκης αποδείχθηκε πως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Η πιθανότητα να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή αυτό το Σαββατοκύριακο απομακρύνεται, όπως και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας. Καταλύτης των εξελίξεων, που θα δημιουργούσε πολλές καραμπόλες, ήταν η Ράνια Σβίγκου.

Ολα δείχνουν πως θα εξακολουθήσει να είναι το «νούμερο δύο» της Κουμουνδούρου, σε μια προσπάθεια το κόμμα να πάει συντεταγμένα προς τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», λίγα μέτρα μακριά από το μαγαζί που συνέτρωγαν ο Στέφανος Κασσελάκης με την Ολγα Γεροβασίλη, η Ράνια Σβίγκου με τον Γιώργο Βασιλειάδη, σε άλλο εστιατόριο, επίσης στο Παγκράτι, έκαναν έναν απολογισμό των τελευταίων εξελίξεων.

Για τον αναπληρωτή γραμματέα είναι γεγονός πως κάποιο άλλο πρόσωπο θα τον διαδεχθεί, που δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί το άνοιγμα προς το Κέντρο. Οι αλλαγές, πάντως, ξεκίνησαν χθες, καθώς απομακρύνθηκε από τη θέση του ο διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος έπειτα από θητεία τριάμισι ετών.

Η δημοσκόπηση της MRB χτύπησε πολλά «καμπανάκια» στην ηγετική ομάδα, καθώς το κόμμα εμφανίζεται τρίτο και με μονοψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές (8,8%). Το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου θεωρεί σίγουρα ή μάλλον εύστοχη την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εκλογή από τη βάση, ενώ το 37,1% σίγουρα ή μάλλον άστοχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση