ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα βιογραφικά των επιτελών Eθνικής Ασφαλείας

Ο εκσυγχρονισμός της σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης

Newsroom Κ, Αθήνα

Την πρώτη συνάντησή του με τον Αλέξανδρο Διακόπουλο, μετά τον ορισμό του στη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, πραγματοποίησε την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής ασφάλειας της χώρας είναι βασική προτεραιότητα, κάτι που οδήγησε στην απόφαση για άμεση θεσμοθέτηση της θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος θα υποστηρίζει το έργο του πρωθυπουργού και θα είναι σύνδεσμος με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδινε στη δημοσιότητα τα βιογραφικά των προσώπων που στελεχώνουν το νέο επιτελείο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, σημειώνοντας πως πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι διαθέτουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούν οι θέσεις τους.

Ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, νέος διοικητής της ΕΥΠ, το 1999 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση (Management) στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2001 απέκτησε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Εχει διατελέσει επί σειράν ετών διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Α΄ υποδιοικητής, με επιχειρησιακές αρμοδιότητες, Βασίλειος Γκρίζης, είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ασφάλεια στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Στελεχών Επιτελών-ΕΛ.ΑΣ. Το 2017 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχοντας ολοκληρώσει διατριβή με θέμα «Γεωπολιτικές διαστάσεις της προστασίας των θαλάσσιων συνόρων και διαχείριση κινδύνων».

Ο Β΄ υποδιοικητής, υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα, Μελιτσιώτης Διονύσης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Μετεωρολογία στο ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Εχει διατελέσει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διευθυντής της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γ΄ υποδιοικητής, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της υπηρεσίας κ. Μητσιάλης Αναστάσιος, έχει πανεπιστημιακές σπουδές στη Νομική Αθηνών, ενώ το 1975 εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία με τον βαθμό Ακολούθου Πρεσβείας (Δ/νση Μέσης Ανατολής). Εχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας, ενώ το 2002 αναλαμβάνει επικεφαλής Διεύθυνσης Σχέσεων με Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Ο κ. Διακόπουλος είναι έμπειρο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων με θητεία, μεταξύ άλλων, στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ και στις διοικήσεις της Σχολής Εθνικής Αμυνας, της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση