ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:09
 

Τουρκικό δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τους «8» που διέφυγαν στην Ελλάδα

Το δικαστήριο διαχώρισε την υπόθεση των «8» αναφέροντας ότι θα περιμένει να αποφασίσει μέχρι οι ύποπτοι να συλληφθούν

Newsroom Κ, Αθήνα

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την Παρασκευή την ποινή φυλάκισης εννέα πρώην στρατιωτών, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, διαχωρίζοντας τον φάκελο από αυτόν των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια φυλάκιση δύο πρώην υπολοχαγούς και έναν πρώην αντισυνταγματάρχη με την κατηγορία της «απόπειρας κατάλυσης της συνταγματικής τάξης». Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε τρεις ακόμη πρώην στρατιώτες ενώ πέντε ακόμη άτομα, επίσης πρώην στρατιώτες, καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης από επτά έως 17 έτη. Δύο ακόμη στρατιώτες αποφυλακίστηκαν. 

Το πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι το δικαστήριο διαχώρισε την υπόθεση των «8» αναφέροντας ότι θα περιμένει να αποφασίσει μέχρι οι ύποπτοι να συλληφθούν. 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, το τουρκικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας είπε ότι η Αγκυρα θα εξακολουθήσει να επιδιώκει τη σύλληψη όλων όσοι πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μεταξύ των οποίων και οι οκτώ αξιωματικοί τους οποίους η Ελλάδα αρνήθηκε να εκδώσει. 

Συγκεκριμένα, στο ανακοινωθέν του τουρκικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας υπό τον κ. Ερντογάν αναφέρεται «ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στον Εύξεινο Πόντο παρακολουθούνται στενά και θα συνεχιστούν να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες». Εν συνεχεία, αφήνονται σαφείς αιχμές και για τους 8, καθώς τονίζεται πως είναι «απαράδεκτο ορισμένες χώρες να μην εκδίδουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν διαφύγει σε αυτές. Το αίτημα για την έκδοσή τους βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στις υπογραφείσες συμφωνίες». 

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν λίγο πριν την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X