ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσελίκ: Πολύ λάθος η αναφορά Παυλόπουλου σε μουσουλμανική ελληνική μειονότητα

Ο Έλληνας Πρόεδρος έκανε αναφορά σε μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολύ λάθος η αναφορά του Έλληνα Προέδρου Παυλόπουλου σε «μουσουλμανική ελληνική μειονότητα» της δυτικής Θράκης αντί σε «μουσουλμανική τουρκική μειονότητα», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ρατσιστική προσέγγιση.

Στο μήνυμά του στο Twitter ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ αναφέρει ότι «είναι πολύ λάθος η αναφορά του Έλληνα Προέδρου Παυλόπουλου κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη σε ‘μουσουλμανική ελληνική μειονότητα’ για την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα. Η άρνηση της της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας είναι καταδικαστέα συμπεριφορά», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ «ο Έλληνας Πρόεδρος πρέπει να προσφωνεί σωστά την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα σεβόμενος τις δημοκρατικές αξίες». «Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα της ΕΕ οι πολιτικοί να διεξάγουν συστηματικά επιθέσεις εναντίον της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ συνεχίζει αναφέροντας ότι «η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη είναι μια ιστορική πραγματικότητα και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα». «Η αναφορά σε μουσουλμανική ελληνική μειονότητα για την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα αποτελεί ρατσιστική προσέγγιση», προσθέτει.

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι «αυτοί που προσπαθούν να αλλάξουν τις ιστορικές πραγματικότητες σε σχέση με την τουρκική κοινότητα της δυτικής Θράκης δεν μπορούν να πετύχουν κανένα αποτέλεσμα». «Είναι θλιβερό να συνεχίζεται αυτή η ρατσιστική προσέγγιση παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που καταδικάζουν την Ελλάδα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ και προσθέτει: «Καλούμε για άλλη μια φορά όλους να συμπεριφέρονται με βάση τις ιστορικές πραγματικότητες και με σεβασμό τις δημοκρατικές αξίες. Εκείνοι που προσπαθούν να δείξουν την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης σας ‘απειλή’ και σαν ‘κίνδυνο’ βλάπτουν την δικές τους δημοκρατικές αξίες. Η ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης είναι σταθερή με τις ιστορικές πραγματικότητες. Η τουρκική κοινότητα της δυτικής Θράκης είναι ισχυρός πλούτος για την δημοκρατία της Ελλάδας. Οι περί αντιθέτου προσεγγίσεις αποτελούν άσχημα παραδείγματα ρατσισμού», αναφέρει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ.

Μάχη με τις λάσπες στην Εύβοια

Τα υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών και Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσαν σειρά μέτρων τόσο για τη στήριξη των πληγέντων και ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΛΛΑΔΑ