ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζωγράφου: Βίντεο από ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Εξιχνιάστηκαν 11 ένοπλες ληστείες σε μίνι μάρκετ στην περιοχή

Kathimerini.gr

Αναστασία Σταματοπούλου

Βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία που σημειώθηκε σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στου Ζωγραφου, παρουσιάζει η «Κ».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι δύο δράστες μπαίνουν στο πρακτορείο και απειλούν τον υπάλληλο με μαχαίρι. Και οι δυο φορούν κουκούλες, γάντια και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Αφού αφαιρούν τις εισπράξεις από το ταμείο, αμέσως -όπως έχει καταγράφει και από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας- φεύγουν τρέχοντας από το σημείο, ενώ κατά την έξοδο τους σπάνε και την πόρτα του πρακτορείου.

Οι δράστες εντοπίστηκαν αμέσως μετά την έξοδό τους από την Πανεπιστημιούπολη, όπου είχαν καταφύγει μετά τη ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα στο πρακτορείο.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δυο άτομα, 21 και 18 ετών. Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν 11 ληστείες σε μίνι μάρκετ στην περιοχή.

Η δράση τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέσα Δεκεμβρίου 2023, είχε διαπιστωθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η διάπραξη ληστειών, με τη χρήση μαχαιριού σε καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου από τουλάχιστον έναν δράστη ως φυσικό αυτουργό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώθηκε η παρουσία και συνεργού του, ο οποίος είχε το ρόλο του οδηγού στο αυτοκίνητο μετάβασης στον τόπο της ληστείας και διαφυγής από αυτόν.

Συγκεκριμένα, ο δράστης, μετέβαινε απογευματινές και βραδινές ώρες, σε καταστήματα μίνι μάρκετ, όπου με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και στη συνέχεια αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία.

Από τις έρευνες των Αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο δράστης προσέγγιζε και διέφευγε από τα σημεία των ληστειών με τη βοήθεια συνεργού, ο οποίος είχε το ρόλο του οδηγού του αυτοκινήτου. Μάλιστα, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν πιο δύσκολη την ταυτοποίησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση