ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Apple: Δικαστική νίκη για το οξύμετρο στα smart watch

H εταιρεία Masimo κατηγόρησε τον τεχνολογικό γίγαντα ότι προσέλαβε υπαλλήλους της και «έκλεψε» πατέντα της, για την ανάγνωση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα

ΠΗΓΗ: Reuters

Νίκη κατά της απαγόρευσης εισαγωγής ορισμένων από τα «έξυπνα» ρολόγια της, πέτυχε την Τετάρτη η Apple, μετά από διαμάχη με την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Masimo.

Ο τεχνολογικός γίγαντας είχε υποβάλει επείγον αίτημα προς το Ομοσπονδιακό Εφετείο, προκειμένου να «παγώσει» η απαγόρευση, μετά την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία παραβίασε τις πατέντες της Masimo.

Στις 26 Δεκεμβρίου, η αμερικανική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να ασκήσει βέτο στην απαγόρευση, επιτρέποντας να τεθεί σε ισχύ. Την ίδια ημέρα, η Apple ζήτησε την αναστολή της επίμαχης απαγόρευσης.

Επισημαίνεται πως η Masimo κατηγόρησε την Apple ότι προσέλαβε υπαλλήλους της και «έκλεψε» τεχνολογία της, την οποία ενσωμάτωσε στα Apple Watch. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου απαγόρευσε τις εισαγωγές και τις πωλήσεις των Apple Watch με τεχνολογία για την ανάγνωση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα.

Η εν λόγω τεχνολογία είχε συμπεριληφθεί στα έξυπνα ρολόγια της Apple, αρχής γενομένης από το μοντέλο Series 6, το 2020. Μετά την απαγόρευση, η εταιρεία διέκοψε τις πωλήσεις των smart watch Series 9 και Ultra 2 στις ΗΠΑ, αν και τα ρολόγια παρέμειναν διαθέσιμα μέσω Amazon, Best Buy, Costco και Walmart.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση δεν επηρεάζει το Apple Watch SE, ένα λιγότερο ακριβό μοντέλο χωρίς παλμικό οξύμετρο. Μια πρώτη δίκη για τους ισχυρισμούς της Masimo κατά της Apple σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια έληξε με κακοδικία τον Μάιο.

Η Apple έχει μηνύσει ξεχωριστά τη Masimo για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντελαγουέρ και χαρακτήρισε τις νομικές ενέργειες της Masimo «ελιγμό για να ανοίξει το δρόμο» για το δικό της ανταγωνιστικό smart watch.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Geek: Τελευταία Ενημέρωση