ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Bloomberg - «Η Apple εγκαταλείπει τα σχέδια για ηλεκτρικό αυτοκίνητο»

Η Apple γνωστοποίησε εσωτερικά την απόφασή της την Τρίτη, «εκπλήσσοντας τους σχεδόν 2.000 υπαλλήλους που εργάζονται στο πρόγραμμα»

Kathimerini.gr

Η Apple θα καταργήσει, σταδιακά, την ομάδα που εργάζεται πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με όνομα Special Projects Group, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η Apple γνωστοποίησε εσωτερικά την απόφασή της την Τρίτη, «εκπλήσσοντας τους σχεδόν 2.000 υπαλλήλους που εργάζονται στο πρόγραμμα», σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Την απόφαση ανακοίνωσαν στους υπαλλήλους ο CΟΟ Τζεφ Γουίλιαμς και ο αντιπρόεδρος του προγράμματος Κέβιν Λιντς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η είδηση σηματοδοτεί ότι η Apple θα εγκαταλείψει την προσπάθειά της να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Tesla.

Το πρόγραμμα απασχολούσε χιλιάδες υπαλλήλους, αλλά δεν συμβάδισε ποτέ με τη βασική δραστηριότητα της Apple που αφορά τις ηλεκτρονικές συσκευές και τις διαδικτυακές υπηρεσίες, και κατά το παρελθόν είχε γεννήσει ερωτήματα σχετικά με συνεργασίες που θα έπρεπε να κάνει η Apple για την δημιουργία ενός αυτοκινήτου.

Οι αναφορές για τη φιλοδοξία της Apple να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο είχαν διαρρεύσει για πρώτη φορά το 2014, όταν η εταιρεία προσέλαβε μηχανικούς αυτοκινήτων και άλλους κορυφαίους επαγγελματίες από αυτοκινητοβιομηχανίες.

Δημοσίως υπήρχαν λίγες ενδείξεις για τα σχέδια της εταιρείας. Αυτόνομα αυτοκίνητα που ανήκαν στην Apple και ήταν εξοπλισμένα με αισθητήρες, κυκλοφορούσαν στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Με πληροφορίες από Bloomberg και CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση