ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan διαθέτει όλα τα κινητήρια σύνολα της αγοράς

Μια καθαρή και λιτή σχεδιαστική γλώσσα τονίζει τη σπορ κομψότητα και την παρουσία της νέας BMW Σειράς 5 Sedan

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan είναι πλέον πιο δυναμική από ποτέ, με πληθώρα ψηφιακών καινοτομιών και για πρώτη φορά, αμιγώς ηλεκτρική. Όπως η BMW i5, η νέα έκδοση του πιο επιτυχημένου business sedan στον κόσμο γίνεται ηγέτης στο δρόμο προς τη βιώσιμη, premium κινητικότητα στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας.

Το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Sedan στην αγορά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023. Η νέα γενιά μοντέλων θα προσφέρεται σε όλο τον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και, ανάλογα με την περιοχή, με plug-in υβριδικά συστήματα, καθώς και με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που χρησιμοποιούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt. Όπως όλες οι προηγούμενες γενιές μοντέλων, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan παράγεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, όπου κατασκευάζονται επίσης οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες υψηλής τάσης για την BMW i5.

Μια καθαρή και λιτή σχεδιαστική γλώσσα τονίζει τη σπορ κομψότητα και την παρουσία της νέας BMW Σειράς 5 Sedan. Συγκρινόμενη με την προκάτοχό της, η νέα έκδοση έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 97 mm (5.060 mm), σε πλάτος, κατά 32mm (1.900 mm) και σε ύψος κατά 36 mm (1.515 mm). Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 20 mm και ορίζεται στα 2.995 mm.

Οι γενναιόδωροι χώροι, η σύγχρονη λειτουργικότητα, το υψηλό επίπεδο ακουστικής άνεσης καθώς και τα υψηλής ποιότητας, επεξεργασμένα με ακρίβεια υλικά, η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και οι προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Το cockpit της νέας BMW Σειράς 5 διαθέτει σημαντικά μειωμένο αριθμό κουμπιών και χειριστηρίων σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή ψηφιοποίηση των λειτουργιών. Η BMW Curved Display ερμηνεύει εκ νέου την έννοια του εσωτερικού, που είναι προσανατολισμένο στον οδηγό. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα απεικόνισης αποτελείται από μια Οθόνη Πληροφοριών 12,3” και μια Οθόνη Ελέγχου 14,9”. Το τιμόνι έχει επανασχεδιαστεί, με πεπλατυσμένο κάτω τμήμα και απτική ανάδραση στα πάνελ ελέγχου, όπως και ο επιλογέας του κιβωτίου στην κεντρική κονσόλα.

Στην Ευρωπαϊκή αγορά, το λανσάρισμα θα γίνει με τα τετρακύλινδρα μοντέλα BMW 520i Sedan με ισχύ 208 hp, BMW 520d Sedan και BMW 520d xDrive Sedan με τα δύο τελευταία να αποδίδουν 197 hp. Εκτός Ευρώπης διατίθενται και άλλοι κινητήρες βενζίνης με τέσσερις και έξι κυλίνδρους. Η γκάμα των μοντέλων θα συμπληρωθεί την άνοιξη του 2024 από δύο εκδόσεις με plug-in υβριδικούς κινητήρες τελευταίας γενιάς. Ένας νέος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας diesel θα είναι διαθέσιμος για τη BMW Σειρά 5 Sedan από το 2024. Μια άλλη παραλλαγή της BMW i5 με ηλεκτρική κίνηση σε όλους τους τροχούς θα ακολουθήσει επίσης κατά τη διάρκεια του 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση