ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεπέρασαν την Tesla οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι BMW, Daimler και VW τριπλασίασαν τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη ξεπερνώντας την εταιρεία του Έλον Μασκ

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ξεπέρασαν σε πωλήσεις την Tesla μετά από τον τριπλασιασμό των πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων τους οχημάτων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι BMW, Daimler και Volkswagen τριπλασίασαν τις πωλήσεις τους ανά το παγκόσμιο, οι οποίες άγγιξαν σχεδόν τις 600.000 οχήματα μηδενικών εκπομπών, σε μια προσπάθεια επίτευξης των στόχων της Ε.Ε. για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

VW: Αύξηση 158% σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Αναλυτικά, από τα 5,3 εκατομμύρια οχήματα τα οποία πούλησε η VW πέρυσι, τα 212.000 ήταν υβριδικά ή ηλεκτρικά, μια αύξηση της τάξης του 158%, σε σχέση με το 2019. Από αυτά, 159.000 πωλήθηκαν στην Ευρώπη, όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετώπιζαν την απειλή εκατοντάδων εκατ. ευρώ σε πρόστιμα από τις Βρυξέλλες, εάν δεν κατάφεραν να μειώσουν τις εκπομπές σε ολόκληρο τον στόλο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τα 117 χιλιάδες οχήματα που πωλήθηκαν από την VW στην Ευρώπη ήταν αμιγώς ηλεκτρικά, τοποθετώντας την πάνω από την εταιρεία του Έλον Μασκ. Η Tesla, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε ο αναλυτής αυτοκινήτων Ματίας Σμιτ, πούλησε γύρω στις 96.000 οχήματα.

BMW: Πούλησε σχεδόν 193.000 ηλεκτρικά οχήματα

Από την πλευρά του, ο Όμιλος BMW, στον οποίο συγκαταλέγονται και οι Mini και Rolls-Royce, ανέφερε ότι από τα 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα που πούλησε παγκοσμίως εντός του 2020, σχεδόν τα 193.000 ήταν ηλεκτροκίνητα, μια αύξηση σε πωλήσεις του 32% από το 2019.

Στην Ευρώπη, τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά οχήματα της BMW αντιπροσώπευαν το 15% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου, βοηθώντας την εταιρεία να πετύχει τους στόχους για το έτος.

Mercedes-Benz: Υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων

Σε ότι αφορά τον Όμιλο Daimler (Mercedes-Benz), οι Financial Times επικαλούνται την ανακοίνωση του Ομίλου την περασμένη εβδομάδα, όπου δημοσιοποιήθηκε ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.

Η Mercedes υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων της, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε 160.000 από τις 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις της, το 2020. Η εταιρεία πούλησε επίσης 27.000 μοντέλα Smart την ίδια περίοδο .

Volkswagen ID.3: Το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο όμιλος Volkswagen, του οποίου τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν την Audi, την Porsche και τη Seat, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν υπολείπεται των στόχων της Ε.Ε., αλλά στελέχη δήλωσαν ότι η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση τους, χάρις στην αύξηση των πωλήσεων του μοντέλου ID.3.

Το μοντέλο, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο, μετά από δυσλειτουργίες στο λογισμικό του σύστημα, οι οποίες προκάλεσαν σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή του, ήταν το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο του 2020, με πωλήσεις άνω των 56.500 οχημάτων.

Κερδίζει έδαφος η ηλεκτροκίνηση

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία ενισχύθηκαν παράλληλα και από την απόφαση του Βερολίνου λόγω του κορωνοϊού, να διπλασιάσει τις επιδοτήσεις για την αγορά οχημάτων μηδενικών εκπομπών, με τους αγοραστές να μπορούν να λάβουν έκπτωση έως και 9.000 ευρώ από την αρχική τιμή.

Όπως μεταφέρουν οι FT, τον Δεκέμβριο, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στη χώρα ξεπέρασε εκείνο των κινητήρων ντίζελ, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Μεταφορών Αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της VW μειώθηκαν κατά 15% το 2020, με τις πωλήσεις της εταιρείας στην Δυτική Ευρώπη να μειώνονται περισσότερο από 23%. Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις της Mercedes και της BMW μειώθηκαν άνω του 7% την περίοδο της πανδημίας.

Με Πληροφορίες: Financial Times
Φωτογραφία: Mobile.de

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση