ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Mercedes-ΑΜG One: Το ταχύτερο αυτοκίνητο στο Nurburgring!

Σταμάτησε τα χρονόμετρα στα 6 λεπτά και 35.183 δευτερόλεπτα

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

To γερμανικό hypercar είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στη θρυλική πίστα του Nurburgring. Στην πίστα των 20.832 χλμ. Σταμάτησε τα χρονόμετρα στα 6 λεπτά και 35.183 δευτερόλεπτα. Αυτό έγινε στις 28 Οκτωβρίου από τον οδηγό αγώνων στο DTM και πρεσβευτή της AMG, Maro Engel.

Ο οδηγός κατάφερε να διαχειριστεί την ηλεκτρική ενέργεια του υβριδικού συστήματος κίνησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ, παρά τις ευνοϊκές συνθήκες, η άσφαλτος δεν είχε στεγνώσει εντελώς.

Η Mercedes-ΑΜG One διαθέτει κεντρικά τοποθετημένο V6 θερμικό κινητήρα 1.6 λίτρων με ηλεκτρικό turbo απόδοσης 566 ίππων. Συνδυάζεται με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Ένας είναι τοποθετημένος στον στροφαλοφόρο άξονα με ισχύ 163 ίππων, ο άλλος βρίσκεται στο turbo προσφέροντας 122 ίππους, ενώ δύο υπάρχουν στο μπροστινό άξονα παράγοντας συνδυαστικά 326 ίππους.

Σημειώνεται ότι οι δυο μπροστινοί ηλεκτροκινητήρες επιτρέπουν ανάκτηση ενέργειας έως και 80% κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, βοηθώντας στη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία έχει χωρητικότητα 8,4 kWh και επιτρέπει αυτονομία 18,1 χλμ. αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μπορεί να φορτιστεί με τον ενσωματωμένο φορτιστή 3,7 kW. Συνολικά το AMG One αποδίδει 1.063 ίππους ενώ με επιλεγμένο το πρόγραμμα οδήγησης “Race Start” μπορεί να επιταχύνει από 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις επτά δευτερόλεπτα με την τελική να φθάνει τα 352 χιλιόμετρα την ώρα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση

Η εταιρεία προχώρησε σε αξιοσημείωτες επενδύσεις με τρεις λύσεις υψηλού επιπέδου για χαμηλότερη συγκέντρωση ρύπων στα αστικά ...
Προωθητική Ενέργεια
 |  ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ