ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Nissan e-4ORCE: Το επαναστατικό σύστημα εξηλεκτρισμένης τετρακίνησης

Οι τεχνικοί της Nissan συνδύασαν την πλήρη τεχνογνωσία τους σε τρία βασικά στοιχεία

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Η Nissan φέρνει στην Ευρώπη την τεχνολογία αιχμής e-4ORCE All-Wheel Drive, ένα νέο και μοναδικό σύστημα τετρακίνησης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά και “εξηλεκτρισμέα” οχήματα για να προσφέρει ασυμβίβαστες επιδόσεις, σε όλες τις συνθήκες.

Οι τεχνικοί της Nissan συνδύασαν την πλήρη τεχνογνωσία τους σε τρία βασικά στοιχεία: διαχείριση ηλεκτροκινητήρα, συστήματα τετρακίνησης και τεχνολογίες ελέγχου πλαισίου, για να αναπτύξουν μια καινοτόμο τεχνολογία που παρέχει σιγουριά και δυναμική ισορροπία σε καθημερινά σενάρια οδήγησης.

Το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE σχεδιάστηκε για χρήση είτε στα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης της Nissan, είτε με το πρωτοποριακό σύστημα e-POWER. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούνται από την μπαταρία.

Στην περίπτωση του X-Trail e-POWER, το σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα έχει συνολική ισχύ 157 kW (213 PS) με έναν μπροστινό κινητήρα 150 kW και έναν πίσω κινητήρα 100 kW. Αυτό δημιουργεί μια δυναμική επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 7 δευτερόλεπτα. Έχει 10.000 φορές ταχύτερη απόκριση ροπής πίσω, από ένα μηχανικό σύστημα 4WD.

Το σύστημα e-4ORCE χρησιμοποιεί την μπαταρία για να τροφοδοτεί ένα σύστημα διπλού κινητήρα ομοιόμορφα κατανεμημένο σε κάθε άξονα για ανεξάρτητο έλεγχο των τροχών.

Με το σύστημα e-4ORCE ενεργοποιημένο, οι οδηγοί ακολουθούν εύκολα την προβλεπόμενη γραμμή στροφής με ελάχιστη διόρθωση διεύθυνσης, επιτρέποντάς τους να αισθάνονται την ισχύ του EV και να απολαμβάνουν την “εξηλεκτρισμένη” εμπειρία χειρισμού. Η ροπή κατανέμεται μπροστά και πίσω για να μεγιστοποιηθεί η πρόσφυση των ελαστικών, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και την κατάσταση του οχήματος, ενώ το φρενάρισμα ελέγχεται ξεχωριστά, για κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του e-4ORCE για όλους τους επιβάτες είναι η άνετη διαδρομή, με ελάχιστη διαμήκη «βουτιά» του αμαξώματος υπό επιβράδυνση, χάρη στο ισχυρό αναγεννητικό φρενάρισμα. Επιπλέον, το σύστημα διπλού κινητήρα σημαίνει μεγαλύτερο επίπεδο “δέσμευσης” αναγεννητικής ενέργειας από ένα σύστημα με έναν κινητήρα, βελτιστοποιώντας την απόδοση του οχήματος σε κάθε ευκαιρία.

Το νέο Nissan X-Trail e-POWER προσφέρεται με τεχνολογία τετρακίνησης e-4orce και είναι διαθέσιμο στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση