ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Όμιλος BMW ξεκινά την παραγωγή ενός υδρογονοκίνητου μοντέλου

Η BMW iX5 Hydrogen κατασκευάζεται στο πιλοτικό εργοστάσιο του BMW Group στο Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας στο Μόναχο

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Η παραγωγή μικρής κλίμακας του υδρογονοκίνητου οχήματος πραγματοποιείται στο πιλοτικό εργοστάσιο στο Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας (FIZ) στο Μόναχο. Το πρώτο Sports Activity Vehicle (SAV) με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου έχει ήδη ολοκληρώσει ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών σε απαιτητικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της φάσης εξέλιξης και τώρα θα χρησιμοποιηθεί ως ‘όχημα επίδειξης τεχνολογίας’ για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων σε επιλεγμένες περιοχές από την άνοιξη του 2023.

Η BMW iX5 Hydrogen κατασκευάζεται στο πιλοτικό εργοστάσιο του BMW Group στο Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας στο Μόναχο. Το εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ προμηθεύει τα βασικά οχήματα για το μοντέλο υδρογόνου, το οποίο έχει εξελιχθεί πάνω στην πλατφόρμα της BMW X5.

Στο τμήμα αμαξωμάτων του πιλοτικού εργοστασίου, τα οχήματα αυτά εφοδιάζονται με μία νέα δομή πατώματος η οποία καθιστά εφικτή την τοποθέτηση δύο δεξαμενών υδρογόνου στο κεντρικό τούνελ και κάτω από το πίσω κάθισμα.

Τα ειδικά για το μοντέλο ηλεκτρικά συστήματα των 12 V και 400 V , η μπαταρία υψηλής απόδοσης, ο ηλεκτροκινητήρας και η κυψέλη καυσίμου, ενσωματώνονται όλα κατά τη διάρκεια του σταδίου συναρμολόγησης, μαζί με τα εξαρτήματα της στάνταρ παραγωγής. Τοποθετημένος στην περιοχή του πίσω άξονα μαζί με την μπαταρία υψηλής απόδοσης, ο ηλεκτροκινητήρας είναι προϊόν της τρέχουσας τεχνολογίας BMW eDrive 5ης γενιάς που επίσης χρησιμοποιείται σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW. Τα συστήματα κυψελών καυσίμου που βρίσκονται κάτω από το καπό της BMW iX5 Hydrogen έχουν κατασκευαστεί εσωτερικά από φέτος τον Αύγουστο, στο κέντρο αριστείας της BMW για το υδρογόνο, στο Garching (βόρεια του Μονάχου).

Η BMW iX5 Hydrogen συνδυάζει όλα τα οφέλη ενός συστήματος κίνησης μηδενικών ρύπων με εξαιρετική καθημερινή χρηστικότητα και δυνατότητες για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Αυτό καθιστά την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μία ελκυστική συμπληρωματική εναλλακτική λύση στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μπαταρία. Αυτό ισχύει κυρίως για πελάτες για τους οποίους οι σύντομες στάσεις για ανεφοδιασμό και η μεγάλη αυτονομία είναι απαραίτητες, καθώς και για περιοχές που ακόμα δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές φόρτισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση