ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουσιαστική αναβάθμιση για τις νέες BMW X5 και BMW X6

Η ψηφιακή τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις όσον αφορά τις αναβαθμίσεις στο εσωτερικό της νέας BMW X5 και της νέας BMW X6

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Η BMW παρουσίασε τις εκτενώς αναβαθμισμένες BMW X5 και BMW X6 θέλοντας να διατηρήσει την κυριαρχία της στην premium κατηγορία. Τα δύο κορυφαία μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή διαθέτουν πλέον μια ανανεωμένη γκάμα συστημάτων κίνησης που περιλαμβάνει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ένα plug-in υβριδικό σύστημα τελευταίας γενιάς και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Επίσης, ενσωματώνουν νέα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, καθώς και το πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με BMW Curved Display, που βασίζεται στο BMW Operating System 8.

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό οι ανανεωμένες BMW X5 και X6 διαθέτουν στοιχεία που ενισχύουν το δυναμισμό και τη στιβαρότητα των μοντέλων όπως προτάσσει η σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας. Τα νέα φωτιστικά σώματα έχουν πλέον ένα λεπτότερο περίγραμμα 35 χιλιοστών ενώ η μάσκα νεφρών BMW Iconic Glow προσφέρεται τώρα ως προαιρετική επιλογή για τις εξακύλινδρες εκδόσεις της νέας BMW X5.Το μοντέλο διαθέτει επίσης νέας σχεδίασης αεραγωγούς στα εμπρός πλαϊνά πάνελ ενώ το πακέτο M Sport διατίθεται τώρα ως στάνταρ στην ανανεωμένη BMW X6, αναδεικνύοντας έτσι το δυναμικό της χαρακτήρα. Το πακέτο M Sport διατίθεται προαιρετικά για τη νέα BMW X5.

Η ψηφιακή τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις όσον αφορά τις αναβαθμίσεις στο εσωτερικό της νέας BMW X5 και της νέας BMW X6. Η ενσωμάτωση του BMW Operating System 8 και της τελευταίας γενιάς του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive προαναγγέλλει επίσης την άφιξη της κυρτής οθόνης BMW Curved Display. Αποτελείται από μια οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μια οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 14,9 ιντσών – και οι δύο βρίσκονται πίσω από μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια. Η λειτουργία αφής της οθόνης ελέγχου έχει επιφέρει σημαντική μείωση του αριθμού των κουμπιών και των διακοπτών προς όφελος του ψηφιακού ελέγχου για πολλές λειτουργίες.

Η νέες BMW X5 και BMW X6 μπορούν να παραγγελθούν με έναν οκτακύλινδρο βενζινοκινητήρα, έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και έναν εξακύλινδρο σε σειρά diesel κινητήρα – κινητήρια σύνολα νέας γενιάς. Όλες οι μονάδες μετάδοσης κίνησης διαθέτουν τώρα ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Όλοι συνδυάζονται πλέον με το επίσης νέο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, το οποίο διαθέτει χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο – ή και εκτός δρόμου – μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

Η άνεση και η ασφάλεια στη νέα BMW X5 και τη νέα BMW X6 αναβαθμίστηκαν σε νέα επίπεδα με μια σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν βελτιωμένες δυνατότητες για το στάνταρ σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης. Μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών, είναι η αυτόματη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας, η προειδοποίηση εξόδου, η ενεργή πλοήγηση, ο έλεγχος ταχύτητας διαδρομής, ο βοηθός στάσης έκτακτης ανάγκης, ο βοηθός αλλαγής λωρίδας Lane Change Assistant και το Merging Assistant. Επίσης, το νέο (προαιρετικό) Parking Assistant Professional επιτρέπει την αυτοματοποιημένη στάθμευση μέσα και έξω από χώρους, και πλήρεις ελιγμούς σε απόσταση έως και 200 μέτρων που μπορούν να ελέγχονται από το εξωτερικό του αυτοκινήτου μέσω της εφαρμογής My BMW App σε ένα Apple iPhone.

Με την αναβάθμιση αυτή, η BMW X5 αποκτά όλα όσα χρειάζεται για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην κατηγορία της σε παγκόσμιο επίπεδο, και η BMW X6 όλα τα εφόδια για να διασφαλίσει τη Νο1 θέση της μπροστά στα ανταγωνιστικά μοντέλα άλλων γερμανών κατασκευαστών πολυτελών οχημάτων. Τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg στις ΗΠΑ, το κέντρο αριστείας για τα μοντέλα BMW X.

Η νέες BMW X5 και BMW X6 βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση