ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε Κύπρο και Ευρώπη

Πολλές Ευρωπαϊκές αγορές παρουσίασαν άνοδο

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Μετά από ένα αρκετά κακό 2020, τόσο για την αγορά και εγγραφή νέων αυτοκινήτων αλλά και για πάρα πολλούς άλλους τομείς, το 2021 φαίνεται να δείχνει φως στην άκρη του τούνελ. Στον Απρίλιο του 2021 καταγράφηκε συνολική άνοδος της τάξης του 218,6% στις εγγραφές νέων επιβατικών οχημάτων στην Ευρώπη. Εκ πρώτης όψεως αυτή είναι μια άκρως θετική εξέλιξη, ωστόσο πρέπει να αναλογιστούμε πως οι πωλήσεις του μήνα Απρίλιου του 2019, σε σύγκριση με φέτος, ήταν κατά 300.000 περισσότερες.

Πολλές Ευρωπαϊκές αγορές παρουσίασαν άνοδο, (διπλή ή και τριπλή σε κάποιες περιπτώσεις) μέσα στον φετινό Απρίλιο, όπως η Ιταλία με άνοδο +3,276.8%. Μόλις πίσω από την Ιταλία βρίσκεται η Ισπανία με άνοδο +1,787.9%, ενώ η Γαλλία και Γερμανία είδαν και αυτές τις αγορές τους να βελτιώνονται (+568.8% και +90.0% αντίστοιχα) σε σύγκριση με πέρυσι. (βλέπε Lockdown στις αγορές).

Η ζήτηση για επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη αυξήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι το Απρίλιο του 2021, κατά 24.4%, με συνολικά 3.4 εκατομμύρια εγγραφές από την αρχή αυτού του έτους μέχρι σήμερα, ενώ οι τελευταίοι δυο μήνες φάνηκαν καθοριστικοί σε αυτό το κομμάτι. Οι τέσσερεις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την γενική άνοδο, με την Ιταλία και την Γαλλία (μέχρι 68.4% και 51.0% αντίστοιχα) να παρουσιάζουν τις θετικότερες βελτιώσεις. Ταυτόχρονα, θετικός ήταν ο Απρίλιος στις εγγραφές και για τις Ισπανία (+18.8%) και Γερμανία (+7.8%) που πάτησαν σε θετικούς αριθμούς για πρώτη φορά φέτος, όσο αφορά τις εγγραφές νέων επιβατικών οχημάτων.

Παρόμοιους αριθμούς και για την Κυπριακή αγορά όπου ο φετινός Απρίλιος σημείωσε μια αύξηση της τάξης του 295.3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA. Παράλληλα, αύξηση της τάξης του 15.6% σημείωσαν οι πωλήσεις την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου φέτος, σε σύγκριση πάντα με τον προηγούμενο χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση