ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Taycan Sport Turismo: Ένα πρακτικό all-rounder με δυναμικά χαρακτηριστικά

Η νέα έκδοση διατίθεται σε πέντε μοντέλα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Taycan Sport Turismo αποτελεί την έκδοση του πρωτοποριακού ηλεκτρικού sport αυτοκινήτου της Porsche. Η οικογένεια μοντέλων έχει πλέον να επιδείξει μια τρίτη έκδοση, μαζί με το sport σεντάν και την Cross Turismo, και απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν την καθημερινή ευκολία χρήσης της Taycan Cross Turismo με τα δυναμικά χαρακτηριστικά κίνησης εντός δρόμου της sport σεντάν έκδοσης της Taycan.

Η GTS λανσαρίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2022, ως το πρώτο μέλος της οικογένειας Taycan Sport Turismo και τα επόμενα μοντέλα ακολούθησαν τρεις εβδομάδες αργότερα. Προαιρετικά διατίθεται και μια νέα πανοραμική ηλιοροφή με λειτουργία Sunshine Control για τον έλεγχο του ηλιακού φωτός, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την προστασία από τη λάμψη του ήλιου με ηλεκτρικό σύστημα.

Η νέα έκδοση διατίθεται σε πέντε μοντέλα: Taycan Sport Turismo | Taycan 4S Sport Turismo | Taycan GTS Sport Turismo | Taycan Turbo Sport Turismo | Taycan Turbo S Sport Turismo. «Η παρουσίαση της Sport Turismo με την τρίτη έκδοση, προσθέτει ένα sport και πρακτικό all-rounder στην γκάμα των sport ηλεκτρικών μοντέλων της Porsche» λέει ο Kevin Giek, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της σειράς μοντέλων Taycan. «Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της Taycan. Βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστική την ισορροπία και την ποικιλία ανάμεσα στα πέντε μοντέλα Sport Turismo: η γκάμα περιλαμβάνει τα πάντα, από ένα απίστευτα ευέλικτο πισωκίνητο αυτοκίνητο μέχρι την εξαιρετικά ισχυρή Turbo S».

Ιδιαίτερα αποδοτικά προγράμματα οδήγησης

Από στάση, η Taycan Turbo S Sport Turismo επιταχύνει από το μηδέν στα 100 χλμ./ώρα μόλις σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα. Το μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία είναι η Taycan 4S Sport Turismo, μπορεί να καλύψει μέχρι 531 χλμ. με βάση το πρότυπο WLTP. Ανήκοντας στην πιο πρόσφατη γενιά Taycan, τα τετρακίνητα ηλεκτρικά μοντέλα Sport Turismo διαθέτουν ιδιαίτερα αποδοτικά προγράμματα οδήγησης, ενώ οι λειτουργίες θερμικής διαχείρισης και φόρτισης έχουν βελτιωθεί περαιτέρω.

Λειτουργικός σχεδιασμός με πρακτικές λεπτομέρειες

Η Taycan Sport Turismo μοιράζεται τη sport σιλουέτα, τη γραμμή οροφής με την έντονη κλίση και τον λειτουργικό σχεδιασμό της Taycan Cross Turismo. Σε αντίθεση με το αδελφό μοντέλο, δε διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία off-road ενώ διατίθεται επίσης και ως πισωκίνητη. Ο χώρος για το κεφάλι στο πίσω μέρος είναι μεγαλύτερος κατά 45 mm από τον αντίστοιχο χώρο της sport σεντάν Taycan και πάνω από το κάθισμα του οδηγού το ύψος είναι ακόμα μεγαλύτερο (κατά 9 mm).

Η μεγάλη πέμπτη πόρτα εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στον χώρο αποσκευών. Το άνοιγμά της έχει μεγαλύτερο μήκος (801 mm) και μεγαλύτερο ύψος (543 mm), σε σχέση με το σεντάν (434 mm και 330 mm αντίστοιχα). Η ακριβής χωρητικότητα του πίσω χώρου αποσκευών εξαρτάται από τον επιλεγμένο εξοπλισμό. Σε συνδυασμό με το πακέτο Sound Package Plus φτάνει τα 446 λίτρα (σεντάν: 407 λίτρα). Με το ηχοσύστημα BOSE® Surround Sound (περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό της Taycan Turbo Sport Turismo) η χωρητικότητα είναι 405 λίτρα, και με τα πίσω καθίσματα κατεβασμένα (αναδίπλωση σε αναλογία 60:40) μπορεί να φτάσει τα 1.212 ή τα 1.171 λίτρα αντίστοιχα. Η χωρητικότητα αυτή μάλιστα, δεν περιλαμβάνει τα 84 λίτρα στον μπροστινό χώρο αποσκευών (frunk).

Πανοραμική ηλιοροφή

Η νέα πανοραμική ηλιοροφή με λειτουργία Sunshine Control διαθέτει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει προστασία από το φως του ήλιου. Η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια είναι χωρισμένη σε εννέα τμήματα, τα οποία μπορούν να ελέγχονται μεμονωμένα. Αυτό σημαίνει ότι συγκεκριμένα τμήματα ολόκληρης της οροφής μπορούν να γίνουν διαφανή ή αδιαφανή. Στη δεύτερη ρύθμιση, το εσωτερικό παραμένει πλημμυρισμένο με φως. Εκτός από τις διαφανείς και ματ ρυθμίσεις, υπάρχει επίσης η δυνατότητα μερικής ή έντονης σκίασης με προκαθορισμένες ρυθμίσεις για τμήματα μικρού ή μεγάλου πλάτους. Η ηλιοροφή διαθέτει παράλληλα δυναμική ρύθμιση σκίαστρου που ενεργοποιεί μια λειτουργία εναλλαγής των επιμέρους τμημάτων, όταν ο οδηγός της Taycan περνά το δάχτυλό του πάνω από μία εικόνα της οροφής που εμφανίζεται στην οθόνη.

Σύστημα απομακρυσμένης υποβοήθησης στάθμευσης

Η Taycan Sport Turismo δείχνει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της και σε ό,τι έχει να κάνει με την άνεση, τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και το infotainment. Με την προαιρετική λειτουργία απομακρυσμένης υποβοήθησης στάθμευσης (Remote Park Assist), ο οδηγός μπορεί να ελέγχει από απόσταση την είσοδο και την έξοδο του αυτοκινήτου από θέση στάθμευσης, χωρίς να χρειάζεται να κάτσει στο τιμόνι. Η δυνατότητα αυτόματου ελέγχου υπάρχει τόσο για παράλληλες όσο και για κάθετες θέσεις στάθμευσης, καθώς και για γκαράζ. Το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα τη θέση και τη μετρά, χρησιμοποιώντας αισθητήρες υπερήχων και μια κάμερα.

Επισφραγίζοντας όλα όσα μία ηλεκτρική Taycan Sport Turismo έχει να προσφέρει, η εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό, έχει τοποθετήσει συνολικά 25 φορτιστές σε 12 διαφορετικά σημεία στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος «Convenience Charging», με στόχο την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και ο αριθμός τους θα συνεχίσει να αυξάνεται. Επιπλέον, δύο υπερφορτιστές βρίσκονται στο showroom Destination Porsche Limassol και μπορούν να φορτίσουν μία Taycan στο 80% μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

 

A.I. Motokinisi Ltd
Tηλ.: 77771911
Email: info@porsche.com.cy 

www.porsche.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση