ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκινά η «έξυπνη και βιώσιμη» μεταμόρφωση της Αστυπάλαιας

Παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των περιπολικών της αστυνομίας που θα είναι τα πρώτα ηλεκτρικά του σώματος της χώρας

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Το νησί της Αστυπάλαιας ξεκινά την μεταμόρφωση του σε ένα έξυπνο και βιώσιμο νησί. Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των περιπολικών της αστυνομίας που θα είναι τα πρώτα ηλεκτρικά του σώματος της χώρας, παραδόθηκαν εν παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Διευθύνων Σύμβουλου της Volkswagen Herbert Diess και του Υφυπουργού Εξωτερικών Ελλάδος Κώστα Φραγκογιάννη.

Η κίνηση αυτή ξεκινά την πλήρη ηλεκτροποίηση του νησιού, το οποίο θα μετατρέψει την κοινότητα σε ένα έξυπνο και βιώσιμο κέντρο ως παράδειγμα προς μίμηση για τον υπόλοιπο πλανήτη. Η συμφωνία ανάμεσα στην Volkswagen και την Ελληνική κυβέρνηση είχε υπογραφεί τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Στην παρουσίαση των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον νησί, ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, δήλωσε: «Η Αστυπάλαια θα αποτελέσει ένα εργαστήριο για το μέλλον της απανθρακωποίησης της Ευρώπης. Η προστασία του κλίματος και της Γης είναι πλέον ευθύνη όλων μας και η Volkswagen ηγείται των προσπαθειών προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα από βιώσιμες ενεργειακές λύσεις. Η Αστυπάλαια μπορεί να γίνει η βάση μιας γρήγορης μεταμόρφωσης αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για το πώς μπορεί μια εταιρεία και μια κυβέρνηση να συνεργαστούν στενά».

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η Ελλάδα ξεκινάει την αποστολή της στο να μετατρέψει την οικονομία και την κοινωνία της σε «Ελλάδα 2.0», και ηγείται της περιβαλλοντικής επανάστασης μέσω αξιοποίησης όλων των τελευταίων ψηφιακών τεχνολογιών. Αυτό το όμορφο νησί θα αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα αυτής της μετάβασης και θέλω να μεταφέρων τη ευγνωμοσύνη μου προς την τοπική κοινότητα για την συνεχόμενη υποστήριξη της προς το έργο αυτό. Οι συνεργασίες μας με τη Volkswagen, μία από τις πιο δυναμικές και καινοτόμες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, και με τις λαμπρές ερευνητικές ομάδες στα Πανεπιστήμια του Αιγαίου και του Strathclyde, θα μας δώσουν σημαντικές πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να προωθήσουμε κίνητρα για την αλλαγή στην πορεία μας προς ένα καθαρότερο, πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον. Μαζί θα αξιοποιήσουμε τον άνεμο και τον ήλιο για να τροφοδοτήσουμε ένα λαμπρότερο αύριο.»

Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έφθασαν στο νησί παραδόθηκαν στην αστυνομία, στις αρχές του αερολιμένα αλλά και του δήμου του νησιού ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ιδιώτες ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου. Όσο αφορά την επιλογή οχημάτων, ο κόσμος θα έχει μια μεγάλη γκάμα από την οποία να επιλέξει που απαρτίζεται από τα Volkswagen e-up!, ID.3, ID.4 αλλά και το SEAT MÓ eScooter 125. Η Ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει επίσης το έδαφος για την ένταξη του car sharing service με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο νησί, με σκοπό στην συνέχεια να μεταφέρει αυτή την υπηρεσία και στην υπόλοιπη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση