ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Τουρκία σχεδιάζει την αποστολή δύο πυραύλων στη Σελήνη εντός δεκαετίας

Θα στείλει μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στη Σελήνη δύο φορές μέσα σε 10 χρόνια

Kathimerini.gr

Η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στη Σελήνη δύο φορές μέσα σε 10 χρόνια, ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Φατίχ Κατζίρ, όπως αναφέρει σήμερα Τετάρτη ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πτήση του πρώτου τουρκικού αστροναύτη Αλπέρ Γκεζεραβτσί, η οποία σχεδιάζεται για τις 18 Ιανουαρίου, θα σηματοδοτήσει την αρχή της εφαρμογής του Εθνικού Σεληνιακού Προγράμματος από την Τουρκία.

«Σχεδιάζουμε να στείλουμε ένα διαστημικό σκάφος στη Σελήνη, το οποίο αναπτύξαμε χρησιμοποιώντας τις δικές μας δυνατότητες· τώρα έχουμε μπει στο στάδιο της παραγωγής,» δήλωσε ο κ. Κατζίρ.

«Σκοπεύουμε να εκτελέσουμε αυτή την αποστολή δύο φορές μέσα σε 10 χρόνια. Αυτή θα είναι μια αποστολή χωρίς επάνδρωση», ανέφερε ο υπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.

Το 2021, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη ενός εθνικού διαστημικού προγράμματος που περιλαμβάνει εκπαίδευση αστροναυτών και εκτόξευση του δικού του πυραύλου στη Σελήνη. Το κόστος θα ανέρχεται σε περίπου 6 δισ. δολάρια.

Πηγή: Sabah, TASS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Τουρκία  |  Space  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση