ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώην αντιπρόεδρος της Samsung έκλεψε εταιρικά απόρρητα για λογαριασμό της Κίνας

Το σχέδιό του, δήλωσαν οι εισαγγελείς, ήταν να αντιγράψει τα σχέδια ένος εργοστασίου ημιαγωγών

Ένα πρώην στέλεχος της Samsung Electronics συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη Νότια Κορέα, επειδή φέρεται να έκλεψε τεχνολογία για λογαριασμό της Κίνας.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσαν οι κορεατικές εισαγγελικές αρχές τη Δευτέρα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Samsung, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, απέκτησε παράνομα πληροφορίες που χρειάζονταν για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής τσιπ. Το σχέδιό του, δήλωσαν οι εισαγγελείς, ήταν να αντιγράψει το εργοστάσιο Samsung στο Σιάν της δυτικής Κίνας.

«Δεν πρόκειται για μια απλή διαρροή τεχνολογίας ημιαγωγών, αλλά για μια προσπάθεια αντιγραφής ενός ολόκληρου εργοστασίου τσιπ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της περιφέρειας Σουβόν.

«Η έκταση του εγκλήματος δεν συγκρίνεται με προηγούμενες μεμονωμένες υποθέσεις διαρροής τεχνολογίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πρώην στέλεχος προσέλαβε περίπου 200 υπαλλήλους από τη Samsung και την SK Hynix για μια εταιρεία που ίδρυσε στην Τσενγκντού της Κίνας. Ο ίδιος τους αναθέσει να υποκλέπτουν μυστικά από τους πρώην εργοδότες τους, γεγονός που κόστισε στη Samsung περίπου 230 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η Samsung Electronics και η SK Hynix, δύο από τους κορυφαίους κατασκευαστές τσιπ μνήμης στον κόσμο, έχουν αμφότεροι εργοστάσια στην Κίνα. Οι τεχνολογίες τους θεωρούνται από τους ειδικούς του κλάδου ως περισσότερο προηγμένες από εκείνες των κινεζικών ανταγωνιστών τους.

Το σχέδιό του κατέρρευσε αφού απέτυχε να εξασφαλίσει μια επένδυση 6,2 δισ. δολαρίων που φέρεται να υποσχέθηκε. Αντ’ αυτού, συγκέντρωσε λίγο περισσότερα από 350 εκατ. δολάρια από Κινέζους επενδυτές για να παράγει δοκιμαστικά προϊόντα από ένα εργοστάσιο στην Τσενγκντού.

Πηγή: Financial Times

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση