ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θέλετε να σβήσετε τα στοιχεία σας από την Google; Τώρα υπάρχει τρόπος

Το εργαλείο είναι σε δοκιμή

must.com.cy

Την δυνατότητα να σβήσουν προσωπικά τους στοιχεία που εμφανίζονται στην αναζήτηση του Google δίνει για πρώτη φορά η εταιρεία, με μία νέα λειτουργία απορρήτου την οποία εφαρμόζει πιλοτικά.

Το νέο κουμπί «remove result button» (αφαίρεσης αποτελεσμάτων), το οποίο εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα για ορισμένους χρήστες στην εφαρμογή της Google στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να ζητήσουν να μην εμφανίζονται στις αναζητήσεις σελίδες που περιέχουν τον αριθμό τηλεφώνου τους, τη διεύθυνση του σπιτιού τους ή τη διεύθυνση του email τους.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να ζητήσουν την αφαίρεση των αποτελεσμάτων που περιέχουν τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών καθώς και ιατρικά αρχεία. Επίσης, μπορούν να αφαιρέσουν πληροφορίες που είναι «ξεπερασμένες» ή «παράνομες».

Όπως ξεκαθαρίζει η Google, η αφαίρεση των προσωπικών αυτών στοιχείων από την αναζήτησή της δεν σημαίνει ότι αυτά έχουν εξαφανιστεί από το διαδίκτυο, για αυτό και όποιος θέλει να μην είναι διαθέσιμα θα πρέπει να επικοινωνήσει απευθείας με την ιστοσελίδα που τα φιλοξενεί.

Το εργαλείο είναι σε δοκιμή και δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει σε ολόκληρη την πλατφόρμα της Google.

Πηγή: Money Review

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Geek  |  Social

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση