ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτή είναι η πιο παράξενη παγκόσμια ημέρα του μήνα

Με ύπαρξη σχετικού συνεδρίου

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Το ξέρατε πως υπάρχουν και παράξενες παγκόσμιες ημέρες, αν όχι εμείς είμαστε εδώ για να σας τις μάθουμε. Κάθε μήνα γιορτάζουμε παγκόσμιες ημέρες, κάποιες είναι αφιερωμένες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα όπως ο καρκίνος του μαστού ή ημέρα εκπαίδευσης και κάποιες σε πιο «αστεία» θέματα. Ουσιαστικά οι μέρες αυτές καθορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου.

Για κάποιο παράξενο ίσως λόγο, ο ΟΗΕ αποφάσισε να καθορίσει την 19 του Νοέμβρη… Παγκόσμια ημέρα δημόσιας Τουαλέτας, ανεβάζοντας την ψηλά στην λίστα με τις παράξενες παγκόσμιες ημέρες. Να σημειωθεί επίσης πως την μέρα εκείνη πραγματοποιείται και διεθνές συνέδριο, με συμμετέχοντες πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους .

Σκοπός του συνεδρίου είναι η πληροφόρηση του κόσμου για τα υγειονομικά προβλήματα που προκύπτουν, τονίζοντας την υποχρέωσή του χρήστη να συνεισφέρει στη διατήρηση, την καθαριότητα και την υγιεινή τους. Στατιστική δημοσκόπηση υποστηρίζει πως υπάρχουν γύρω στα 1.000 παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα εξαιτίας της κακής υγιεινής και 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από έλλειψη υγιεινής, κυρίως σε χώρες τις Αφρικής και της Ασίας, όπου αυτή η καθημερινή για εμάς πολυτέλεια, δεν είναι το ίδιο δεδομένη σε πολλούς ανθρώπους

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση