ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Back to School: Tips για την σωστή επανένταξη των παιδιών σας

Κάνοντας με αυτό τον τρόπο ευκολότερη την ζωή των γονιών, οι οποίοι θα έχουν τις διπλάσιες υποχρεώσεις σε σχέση με πέρσι

must.com.cy

ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΜΑΡΙΕΤΤΗ 

Η ώρα της ένταξης στην καθημερινότητα πλησιάζει και τα παιδιά σας ίσως χρειαστούν την βοήθεια σας για να επιστρέψουν στην ροή των πραγμάτων, χωρίς την ξεγνοιασιά που είχε έως τώρα το καλοκαίρι.

Ο Σεπτέμβριος έχει φτάσει και κατ’ επέκτασιν η ώρα για να μπουν τα παιδιά κι πάλι στους ρυθμούς τους, καθώς και επισήμως στις 13 του μήνα επιστρέφουν στα σχολεία και μετέπειτα στα φροντιστήρια, στις εξωσχολικές δραστηριότητες κτλ.

Δεν είναι όμως, για όλα τα παιδιά το ίδιο, κάποια αντιδρούν, κάποια δεν θέλουν να γυρίσουν τόσο σύντομα στο σχολικό περιβάλλον και κάποια ακόμη και να γυρίσουν δεν θέλουν να συμβιβαστούν καθόλου με την ιδέα πως το καλοκαίρι τελείωσε. Για αυτό και εμείς θα δώσουμε κάποια tips για την σωστή και ομαλή επανένταξη των παιδιών στο σχολείο, κάνοντας με αυτό τον τρόπο ευκολότερη την ζωή των γονιών, οι οποίοι θα έχουν τις διπλάσιες υποχρεώσεις σε σχέση με πέρσι, καθώς τα παιδιά τους πλέον είναι μεγαλύτερα.

Να αναφέρετε σχεδόν καθημερινά ότι πλησιάζει ο καιρός για το άνοιγμα των σχολείων.
Τι σημαίνει αυτό; Καλό είναι να αναφέρουμε στο παιδί ότι σιγά-σιγά ανοίγουν και τα σχολεία, θα δουν τους συμμαθητές τους, θα γυρίσουν στις δραστηριότητες του κτλ. Βεβαίως, πάντα με τον σωστό τόνο στη φωνή και όχι σαν να τους λέμε ‘’έχεις σχολείο, τέλος το καλοκαίρι’’!!. Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν πολλοί γονείς, ενώ απλά τονίζουμε – υπενθυμίζουμε στο παιδί ότι καιρός να γίνει και πάλι υπεύθυνο.

Συζήτηση με το παιδί για τα προβλήματα που αντιμετώπισε την προηγούμενη χρονιά για να διορθωθούν φέτος.
Κάθε παιδί αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα στο σχολικό περιβάλλον που ίσως να το κάνουν να μην θέλει να γυρίσει μετά από ένα όμορφο καλοκαίρι σε ένα μέρος που θα του φέρει «άσχημες» εικόνες στο μυαλό. Είτε έχει να κάνει με συμμαθητές, είτε με δασκάλους, είτε με κάτι που το σημάδεψε. Έτσι μιλάμε μαζί του και δεχόμαστε οποιαδήποτε γνώμη του, σεβόμενοι τα συναισθήματα του.

Κάνουμε παρέα την κατάλληλη προετοιμασία για τα σχολικά είδη
Η χαρά του κάθε μαθητή και η ανυπομονησία του είναι για το πότε θα αγοράσει την αγαπημένη του τσάντα, κασετίνα, το αγαπημένο χρώμα στυλό του κι όχι πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το παιδί λειτουργεί εικονικά, θέλει να χαρεί αυτά που αγόρασε άρα για να τα χαρεί θα πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε ότι τα καλοπιάνουμε ή τα παραχαϊδεύουμε αντιθέτως με τον δικό μας τρόπο τους φέρνουμε εικόνες στο μυαλό από το σχολείο.

Δραστηριότητες μαζί με την οικογένεια που ‘’θυμίζουν’’ σχολείο
Για να μπορεί ο εγκέφαλος να συνηθίσει κάτι που δεν του αρέσει, το μυστικό είναι απλό, τον προετοιμάζεις. Έτσι και με το παιδί, πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά διαβάζεις κάποιο βιβλίο μαζί του, κάνεις εύκολες μαθηματικές ασκήσεις, του θυμίζεις ότι έμαθε στην προηγούμενη τάξη και έτσι του δίνει θάρρος για μία νέα σχολική χρονιά.

Ακολουθώντας αυτά τα tips το παιδί θα είναι έτοιμο να επιστρέψει στο σχολείο, χωρίς να αντιδράσει υπερβολικά ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια του έτους

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

Ένας χώρος ο οποίος έγινε established στο κέντρο της πόλης, τόσο χάρη στην αισθητική του όσο και χάρη στο πολύ νόστιμο, ...
Wiz Guide
 |  ΕΞΟΔΟΣ