ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις για το 9/11

Το «9/11: Inside the President’s War Room» αναδεικνύει μια πολύ σημαντική πτυχή γύρω από «τη μέρα που άλλαξε τον κόσμο»

must.com.cy

Του Πάρι Δημητριάδη

Ευλόγως, πολλά είναι τα ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί γύρω από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, τη μέρα που, σύμφωνα με την κλισέ φράση, άλλαξε τον κόσμο, ωστόσο το «9/11: Inside the President’s War Room» παρουσιάζει σίγουρα ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς επικεντρώνεται στο πώς είχε περάσει τη σουρεαλιστική και apocalyptic εκείνη μέρα ο ίδιος ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, George Bush Junior.

Mε τον γλαφυρό τίτλο «μέσα στο πολεμικό γραφείο» το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει στο πώς είχε περάσει ο Πρόεδρος Μπους τη μοιραία μέρα από νωρίς τα ξημερώματα, μέχρι αργά το βράδυ.

Η ενδιαφέρουσα έρευνα έχει επικεντρωθεί σε πρωτογενές οπτικοακουστικό υλικό που διέρρευσε από διαφορετικές πηγές και παρουσιάζει με παραστατικότητα και γραφικότητα όλες τις αντιδράσεις, τις μετακινήσεις και τις αποφάσεις που έπρεπε να λάβει ο Πρόεδρος ενώ γύρω του κατέρρεαν όλα.

Με πλάνα από το αμέριμνο πρωινό του τροχάδι, μέχρι την προγραμματισμένη επίσκεψη σε σχολείο στη Φλόριντα και από την πρώτη έκτακτη σύσκεψη που είχε αναγκαστεί να πραγματοποιήσει εν μέσω ασυρμάτων και εκατοντάδων τηλεφωνημάτων μέσα σε αίθουσα του σχολείου μέχρι την πολύ αγχωτική, όπως παρουσιάζεται, διαφυγή του από τη Φλόριντα.

Ο πανικός, ο αιφνιδιασμός και το σκηνικό Αποκάλυψης που είχε επικρατήσει ανάμεσα στους κόλπους της ισχυρότερης κυβέρνησης της υφηλίου, όπως περιγράφεται η αμερικανική κυβέρνηση, έχουν πρωταγωνιστική θέση στη πλοκή του ντοκιμαντέρ ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς σκιαγραφείται το προφίλ του ίδιου του Προέδρου Μπους, αφού γίνεται μία απόπειρα εκ μέρους των δημιουργών να τον παρουσιάσουν ως τον ψύχραιμο ηγέτη που διατήρησε τη νηφαλιότητά του την ώρα της κρίσης.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται με δηλώσεις τους και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της τότε αμερικανικής κυβέρνησης, όπως η Κοντολίζα Ράις που ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

To «9/11: Inside the President’s War Room» είναι διαθέσιμο για προβολή μέσω του Apple TV+.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

Ένας χώρος ο οποίος έγινε established στο κέντρο της πόλης, τόσο χάρη στην αισθητική του όσο και χάρη στο πολύ νόστιμο, ...
Wiz Guide
 |  ΕΞΟΔΟΣ